Miljoonayleisö Ylen ykkösellä

Vuonna 2013 Kansanvalistusseura toteutti kuusi videotarinaa oppimisympäristöistä, opettajuudesta ja aikuiskasvatuksesta.Opi ja elä -sarjan videoista valmistui suomenkielinen ja englanniksi tekstitetty niin sanottu kansainvälinen versio televisiojakelua varten.

Videot saavuttivat Yle TV1:ssä miljoonayleisön alkuvuodesta 2015. Ne tavoittivat Ylen TV1-kanavalla yli 1,4 miljoonaa katsojaa. Kuusi inserttiä esitettiin helmi-maaliskuun peräkkäisinä keskiviikkoina.

Tuotanto laajeni yhteiseurooppalaiseksi

Vuonna 2014 tuotettiin videot rehtorien johtamistyöstä, opetussuunnitelman uudistuksesta peruskouluissa sekä maahanmuuttajien kotoutumisesta.

Vuonna 2015 videotuotannot opettajien ja oppijoiden kokemuksista jatkuvat viidessä Euroopan maassa. Kansanvalistusseura koordinoi yhteiseurooppalaista hanketta, jonka rahoitus tulee Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.

Videot yhä katsottavissa

Videot ovat katsottavissa Kansanvalistusseuran Vimeo-kanavalla suomeksi ja englanniksi.

Videot ovat myös saatavilla DVD:nä tilaamalla Kansanvalistusseuran toimistosta.

Hankkeet toteutettiin opetushallituksen opettajien henkilöstökoulutusrahoituksen turvin.