Aikuiskasvatuksen 52. vuosikirja pureutuu talouden ja tiedon suhteeseen

Koko elämä töihin - Koulutus tietokykykapitalismissa avaa keskustelun talouden ja ihmisen tietokyvyn suhteesta. Ihmisten moninaisia kykyjä oppia, tuntea, reagoida ja keksiä hyödynnetään yhä enemmän taloudellisesti. Tiedosta on tullut uusi raaka-aine, johon panostamalla pyritään lisäämään varallisuutta ja kansakunnan kilpailukykyä. Samalla on levinnyt pelko, että tieto, koulutus ja työelämä kokonaisuudessaan joutuvat lopullisesti talouden määräysvaltaan.

Aikuiskasvatuksen 52. vuosikirjan kirjoittajat erittelevät artikkeleissaan, miten tuntemisen, oppimisen ja keksimisen taloudellinen hyödyntäminen tapahtuu käytännössä ja minkälaiset intressit ovat sen taustalla. Miten inhimillisten kykyjen muuttuminen kauppatavaraksi vaikuttaa työntekijöihin ja oppijoihin sekä heidän toimintamahdollisuuksiinsa?

Koko elämä töihin.
Koulutus tietokykykapitalismissa

Kristiina Brunila, Jussin Onnismaa ja Heikki Pasanen (toim.)
320 s.
Vastapaino

Tilaa kirja KVS-kaupasta hintaan 32 euroa!