Katarina Popović: Pohjoismailla vastuu aikuiskoulutuksen edistämisessä

Suomessa vieraillut aikuiskasvatuksen professori Katarina Popović peräänkuuluttaa Pohjoismailta aktiivisuutta pohjoismaisen aikuiskoulutusmallin edistämisessä. Souli uutisoi Popovićin vierailusta Suomessa tällä viikolla.

Popovićin mielestä Pohjoismaat eivät pidä tarpeeksi meteliä hyvinvointivaltioon kuuluvasta koulutuksen tasa-arvosta. Siksi uusliberalistiset, taloutta ja kilpailua korostavat arvot ovat saaneet suuren vallan Euroopassa.

− Te olette saaneet paljon, teillä on vastuu näyttää, että on muitakin tapoja pärjätä maailmassa. Älkää antako periksi uusliberalismille, sillä se hukkaa sananvapauden, tasa-arvon ja ihmisoikeudet, Popović latasi suomalaisyleisölle Koulutuskeskiviikko-tapahtumassa.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös aikuiskoulutuksen globaaleista haasteista, kuten pakolaiskysymyksestä, konflikteista ja talouskriisistä.

Kansainvälisen aikuiskoulutusneuvoston (ICAE) pääsihteeri Katarina Popović ja Euroopan aikuiskoulutusjärjestön (EAEA) puheenjohtaja Per Paludan Hansen osallistuivat Kansanvalistusseuran ja Sitran järjestämä Koulutuskeskiviikko-tilaisuuteen 21. lokakuuta Eurooppasalissa, Helsingissä. Puheenvuoroja kommentoi tilaisuudessa Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä.

Tapahtuma keräsi arviolta 55 osallistujaa. Tilaisuutta seurattiin ahkerasti myös verkossa, jonka kautta se tavoitti noin 70 seuraajaa eri puolilta Eurooppaa.  Tapahtuma sai tukea ulkoministeriön Eurooppa-tiedottamisen määrärahoista.

Lisätiedot: julkaisupäällikkö Helka Repo, helka.repo@kvs.fi, 040 759 4532