Mitä tuoreet aikuistutkimustulokset merkitsevät oppilaitoksille? Mitä opittavaa niistä on vapaan sivistystyön, ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulujen aikuiskouluttajille?

Kysymyksiin haettiin vastauksia Aikuiskoulutus marginaalista keskiöön -seminaarissa 21. maaliskuuta Helsingissä. Tilaisuudessa esiteltiin uusinta tietoa nuorison osaamisohjelmasta ja keskusteltiin kansainvälisen PIAAC-aikuistutkimuksen sekä elinikäisen oppimisen hyötyjä kartoittavan BeLL-tutkimusprojektin tuloksista.

Debatissa ruodittiin nuorisotakuuta ja ikäsyrjintää: miksi toiset eivät pääse työelämään ja toiset ovat tulppana? Mukana olivat EVAn johtaja Matti Apunen, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja projektipäällikkö Aleksi Kalenius.

Tilaisuuden päätteeksi ympäristöministeri Ville Niinistö jakoi ensimmäiset vapaan sivistystyön kestävän kehityksen sertifikaatit.

Seminaari on osa Kansanvalistusseuran 140-vuotisjuhlavuotta.

Aikuiskasvatuksen 51. vuosikirja Marginaalin voima! on myynnissä Kansanvalistusseuran kirjakaupassa.

LUENTOLYHENNELMÄT:

Jyri Manninen: Vapaan sivistystyön hyödyt (BeLL)

Antero Malin: Kansainvälinen aikuistutkimus (PIAAC)

Erno Hyvönen: Elämänhallinta koulutuspolitiikan keskiöön

Heikki Silvennoinen: Marginaalin voima