Hae Kehityskysymykset haltuun -koulutukseen

Sinä media-alaa opiskeleva tai uraasi aloitteleva toimittaja! Haluatko vaikuttaa siihen, millainen maailma uutisoinnista aukeaa? Haluatko kehittää taitojasi ja kykyjäsi uutisoida kehityskysymyksistä monipuolisesti ja kattavasti?

Hae Kehityskysymykset haltuun! Journalistien vertaiskoulutuksella monipuolisempaan ulkomaanuutisointiin -koulutukseen 22.–24.5.2017.

Kansanvalistusseura ja Vikes tarjoavat aloitteleville toimittajille käytännönläheisen koulutuksen kehityskysymysten uutisoinnista. Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Haaga-Helia, Startup Refugees ja tietoturvayhtiö F-Secure. Kouluttajina ja keskustelijoina toimivat ulkomaanuutisoinnin ja konfliktialueiden kokeneet toimittajat ja asiantuntijat.

Kolmipäiväisen koulutuksen aikana käsitellään globaaleja kehityskysymyksiä ilmastonmuutoksesta siirtolaisuuteen median näkökulmasta. Lisäksi pääset osallistumaan media-alan ammattilaisten pitämiin käytännöllisiin työpajoihin sekä tutustumaan kollegoihin eri puolilta maailmaa. Saat myös reilusti käytännön vinkkejä siitä, miten luoda kontakteja ja miten myydä juttuja uutispäälliköille ja mediataloille.

Kurssi päättyy yleisölle avoimeen seminaariin siirtolaisuudesta ja mediasta Eurooppasalissa Kampissa 24.5. klo 15.00–17.00.

Aika: ma 22.5.2017 – ke 24.5.2017.

Paikka: Haaga-Helia, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.

Maksu: Koulutus on maksuton. Pidätämme kuitenkin 50 euron sitoutumismaksun ilmoittautumisen yhteydessä, joka palautetaan koulutuksen päätteeksi.

Haku: Lähetä lyhyt englanninkielinen vapaamuotoinen hakemuksesi CV:n kera osoitteeseen riikka.seppala@vikes.fi maanantaihin 24.4.2017 klo 12:00 mennessä.
Koulutuskieli: Englanti.

Toivomme, että sinulla on:

• Alle viisi vuotta työkokemusta toimittajan työstä,
• kiinnostusta ulkomaantoimittajan työhön sekä kansainvälisiin kysymyksiin,
• halu tutustua toimittajiin ympäri maailmaa ja käsitellä maailmanlaajuisia kysymyksiä työssäsi.

Kuvaile lyhyesti hakemuksessasi aiempaa kokemustasi toimittajan työstä, opintojasi sekä kiinnostustasi kansainvälisiin kysymyksiin. Tiedotamme valinnoista henkilökohtaisesti.

Lisätietoja hankkeestamme voit lukea Vikesin sivuilta tai ottaa yhteyttä:

Riikka Seppälä (Vikes)
Sähköposti: riikka.seppala@vikes.fi