Hallintoneuvoston puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen palkittiin

Kansanvalistusseuran hallintoneuvoston puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on saanut tunnustuksen eläinten hyvinvoinnin edistäjänä. EPP-ryhmää edustava kokoomuspoliitikko tunnetaan työstään talous- ja ympäristöasioiden valiokunnassa.

Tunnustus perustuu unionin sidosryhmien ehdotuksiin. Parlamentin asiakaslehti The Parliament Magazine tekee vuosittain jaettavasta tunnustuksesta esivalinnan ja nimeää kuhunkin kategoriaan kolme ehdokasta. Kriteereinä ovat työpanoksen määrä ja laatu mutta myös ehdotusten määrä. Lopullisen valinnan tekevät meppikollegat.

Raati kiittelee, että Pietikäinen oli viime marraskuussa pääpuhujana konferenssissa, joka käsitteli vaihtoehtoja eläinkokeille. Hän on laatinut useita eläinten oikeuksia koskevia lausuntoja.

MEP Awards -tunnustukset myönnettiin keskiviikkona 18. maaliskuuta Brysselissä. Palkinnon myönsi kansainvälisen eläinten oikeuksia ajavan säätiön Euroopan-johtaja Sonja Van Tichelen.

Kaikkiaan jaettiin parikymmentä tunnustusta. Sirpa Pietikäisen lisäksi ehdolla eläinten hyvinvoinnin kategoriassa olivat hollantilainen Bas Eickhout EFA-ryhmästä ja puolalainen ECR-ryhmän Janusz Wojciechowski.

Vuodesta 2008 meppinä työskennellyt Sirpa Pietikäinen tunnetaan erityisesti aikuiskoulutuksen aseman edistäjänä. Hän on muun muassa ajanut sille mepeistä koottua yhteistyöryhmää.

‒ On sääli, että unionilla ei ole vahvempaa toimivaltaa kansansivistys- ja koulutusasioissa. Globalisoituvassa maailmassa jatkuvan oppimisen periaate tarvitsisi yhä vahvempaa yhteistyötä, hän totesi Soulille viime europarlamenttivaalien jälkeen.