Kansalaiset ja päättäjät hakevat yhteistä suuntaa SuomiAreenan paneelissa

Juhlavuoden laajin kansalaiskeskustelusarja Suomen askeleet huipentuu 10. heinäkuuta Porin SuomiAreenalla, kun kansalaiset esittelevät pohtimiaan ratkaisuja maamme tulevaisuudelle.

Ehdotuksia vastaanottavat ja kommentoivat muun muassa eurokansanedustaja ja opiskelijajärjestöt.

Kansanvalistusseuran järjestämissä Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluissa pohdittiin kevään aikana 27 paikkakunnalla parempaa tulevaisuutta. Pääosin kansalaisopistoissa järjestetyissä keskusteluissa käytiin läpi arvoja, asioita ja rakenteita, jotka on säilytettävä, tai jotka on saatava aikaiseksi paremman tulevaisuuden luomiseksi. Samalla ideoitiin ratkaisuja, jotka pitäisi tehdä juuri nyt, jotta varmistetaan, että kaikilla on hyvä elää Suomessa vuonna 2117.

Näitä yhteisvoimin syntyneitä ratkaisuehdotuksia esittelevät SuomiAreenalla Kansanvalistusseuran paneelissa Suomen askeleet - kansalaisten ja päättäjien yhteinen suunta keskusteluihin maakunnissa osallistuneet kansalaiset.
Porissa myös yleisö pääsee osallistumaan ratkaisuehdotusten äänestämiseen ja kommentoitiin. Paneelin teemoina ovat kansalaiskeskusteluista nousseet ympäristö, koulutus ja yhteisöllisyys.

Päättäjiä paneelissa edustavat eurokansanedustaja Sirpa Pietikäinen, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen, entinen maakuntajohtaja, tietokirjailija Pertti Rajala, puheenjohtaja Anni Koivisto, SAMOK, puheenjohtaja Riina Lumme, SYL, ja puheenjohtaja Kimi Uosukainen, Nuorisovaltuustojen liitto.

‒ Haluamme osoittaa arvostusta kansalaisten ratkaisuehdotuksille ja ideoille tuomalla ne julki ja jatkokeskusteluun Porin SuomiAreenalle. Tärkeätä on myös se, että päättäjät kuulevat ja tulevat keskusteluun mukaan ottamaan kantaa siihen, miten asioita voitaisiin viedä eteenpäin, kertoo Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski.

Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluista tehty yhteenveto luovutetaan SuomiAreenalla kansliapäällikkö Paula Lehtomäelle. Yhteenvedossa tuodaan esille aiheittain, mitkä asiat osallistujia puhuttivat ja millaisia ratkaisuja he niihin tuottivat.

Paneeli järjestetään yhteistyössä Kansalaisopistojen liiton (KoL) kanssa.

Suomen askeleet - kansalaisten ja päättäjien yhteinen suunta
Maanantaina 10.7. klo 15.15–16.30 BEPOP-lavalla, Yrjönkatu 22.
Tilaisuus on kaikille avoin.

Suomen askeleet - yhteenveto kansalaiskeskusteluista (pdf)

www.100askelta.fi
www.facebook.com/100askelta