Kansanvalistusseura luopuu kirjojen kustantamisesta

Kansanvalistusseura (KVS) luopuu kirjojen kustantamisesta toistaiseksi. Säätiö ei ota enää uusia käsikirjoituksia julkaistavaksi. Kansanvalistusseuran kustannustoiminta on ollut tappiollista, eikä kirjojen myynti ole kattanut siitä aiheutuneita kuluja.

Tässä taloudellisesti vaikeassa tilanteessa säätiön hallitus päätti lopettaa kirjojen kustantamisen. Kansanvalistusseuran kirjakauppa jatkaa osoitteessa www.kvs.fi. Kaupasta on edelleen saatavilla Kansanvalistusseuran kustantamat kirjat, lehdet ja tallenteet.

Säätiö jatkaa vaikuttamistyötään lehtien ja digitaalisen median kustantajana. Aikuiskasvatus-tiedelehti, Lifelong Learning in Finland -verkkojulkaisu sekä ammattimedia Sivistys toimivat alan keskustelun herättäjinä. Ne edistävät aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön näkyvyyttä Suomessa ja maailmalla.

Opi ja elä -videotuotantoa jatketaan yhdessä Opetushallituksen kanssa.

Kansanvalistusseuran pitkässä historiassa kirjankustantamisen tulevaisuutta on jouduttu arvioimaan aiemminkin. Vuonna 1919 seura lopetti kustannustoiminnan. Silloin perinteikkään Kansanvalistusseuran tietokalenterin toimittaminen kuitenkin jatkui, mutta kustantajaksi tuli Otava.

Kustannusyhdistyksen tietojen mukaan tietokirjojen levikki laski koko Suomessa 3‒5 prosenttia viime vuonna.