Kansanvalistusseuran historiikki ilmestyi

140-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kansanvalistusseuran historia on koottu uutuusteokseen Valoa kansalle.140 vuotta suomalaista sivistystä.

Kansanvalistusseura perustettiin vuonna 1874 osana Suomen dynaamista, eteenpäin tähtäävää liikettä, jossa Euroopan köyhästä syrjämaasta tuli yksi menestyneimmistä maista. Resepti oli yksinkertainen: sivistys.

Valoa kansalle välittää aktiivisen ja innovatiivisen kuvan Kansanvalistusseurasta suomalaisen kirja- ja musiikkiikulttuurin kehittäjänä, kansan sivistäjänä, kirjastolaitoksen ja Yleisradion perustajana sekä oppilaitosten ylläpitäjänä.

Kansanvalistusseura tunnetaan vaikuttajana, tiedottajana ja kouluttajana Suomessa ja maailmalla. Työ vapaan sivistystyön puolesta jatkuu.

Kirja tarjoaa näkökulman suomalaiseen sivistystyöhön alan vanhimman järjestön kautta. Se sopii luettavaksi alan ammattilaisille, aikuisopiskelijoille ja Suomen historiasta kiinnostuneille.

Historiikin laatija, Eero Ojanen on kirjoittanut kolmisenkymmentä teosta filosofian ja historian aihepiireistä. Hän tuntee Kansanvalistusseuran toimintaa Oriveden Opiston kouluttajana ja historiikin kirjoittajana

Lue lisää kirjasta ja tilaa