Kesän SuomiAreenassa keskustellaan vihapuheesta

KVS osallistuu kesän SuomiAreena-tapahtumaan keskustelulla, jonka aiheena on vihapuhe ja sivistyneen keskustelukulttuurin rakentaminen. #VihaRakkausSivistys – kohti rakentavaa keskustelukulttuuria järjestetään maanantaina 11. heinäkuuta kello 11:45 - 13:00, Porin SuomiAreena-tapahtumassa (Puuvillan kauppakeskus).

Julkinen keskustelu on viime aikoina kärjistynyt. Vihapuhe on lisääntynyt erityisesti sosiaalisessa mediassa. Vihapuheen rinnalle on alettu vaatia rakkauspuhetta. Miten rakentaa sivistynyttä keskustelukulttuuria, jossa ketään ei vaienneta, mutta jossa sanomisesta otetaan vastuu? Miten rakentaa dialogia eri mielipiteiden välille ilman, että normalisoidaan vihapuhetta? Miten ja kenen vastuulla on vihapuheen kitkeminen? KVS:n suuressa sivistyskeskustelussa pohditaan näitä kysymyksiä ja etsitään rakennuspalikoita sivistyneeseen keskustelukulttuuriin.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Maryan Abdulkarim. Keskustelijoina ovat bloggari Vesa Linja-aho, sarjakuvataiteilija Warda Ahmed, europarlamentaarikko ja KVS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen, köyhyyttä tutkiva Maria Ohisalo sekä Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen.

Lisätiedot: Helka Repo, 040 759 4532, helka.repo(a)kvs.fi

Tutustu aikaisempiin KVS:n järjestämiin SuomiAreena-keskusteluihin.

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa:

Facebookissa

Twitterissä: tunnisteilla #VihaRakkausSivistys ja #VRS.