Koko elämä töihin -kirjan julkistamistilaisuus 11.2.

Aikuiskasvatuksen 52. vuosikirjan "Koko elämä töihin - koulutus tietokykykapitalismissa" julkistamistilaisuus pidetään 11. helmikuuta kello 17–19 Helsingissä (Minerva-tori, Siltavuorenpenger 5 A, Helsinki). Tervetuloa!

17.00 Tilaisuuden avaus: Lisäarvo, kyky, pedagogiikka (Heikki Pasanen)

17.15 Miten pistää hanttiin tietokykykapitalismille (Kristiina Brunila)

17.25 Yksilöllinen vai itsenäinen? Koulutuksen paradokseista nykykapitalismissa (Jussi Vähämäki)

17.45 Pyrkyriyliopisto (Marja-Liisa Trux)

18.05 Paavo Arhinmäen puheenvuoro

18.20 Keskustelua

Tapahtuma Facebookissa.

Järjestäjät:

AGORA
Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura
Kansanvalistusseura
Vapaa yliopisto
Vastapaino

Kristiina Brunila, Jussi Onnismaa, Heikki Pasanen (toim.)
Koko elämä töihin - koulutus tietokykykapitalismissa
Aikuiskasvatuksen 52. vuosikirja

Koko elämä töihin avaa keskustelun talouden ja ihmisen tietokyvyn suhteesta. Ihmisten moninaisia kykyjä oppia, tuntea, reagoida ja keksiä hyödynnetään yhä enemmän taloudellisesti. Tiedosta on tullut uusi raaka-aine, johon panostamalla pyritään lisäämään varallisuutta ja kansakunnan kilpailukykyä. Samalla on levinnyt pelko, että tieto, koulutus ja työelämä kokonaisuudessaan joutuvat lopullisesti talouden määräysvaltaan.

Kirjoittajat erittelevät artikkeleissaan, miten tuntemisen, oppimisen ja keksimisen taloudellinen hyödyntäminen tapahtuu käytännössä ja minkälaiset intressit ovat sen taustalla. Miten inhimillisten kykyjen muuttuminen kauppatavaraksi vaikuttaa työntekijöihin ja oppijoihin sekä heidän toimintamahdollisuuksiinsa?

Osta kirja KVS-kaupasta!

Lisätiedot: julkaisupäällikkö Helka Repo, 040 759 4532, helka.repo(a)kvs.fi