KVS kouluttaa: Kriisipuuroa – kuinka selviytyä konfliktiuutisoinnista?

"You have to believe all what you see, half what you read and none of what you hear."

Kansanvalistusseura ja Viestintä ja kehitys -säätiö (Vikes) järjestävät lokakuussa koulutus- ja seminaarisarjan aiheella Kriisipuuroa kuinka selviytyä konfliktiuutisoinnista?

Viimeisen vuoden sisällä konflikteja on syttynyt ja väkivalta on kärjistynyt eri puolilla maailmaa idästä länteen, etelästä pohjoiseen. Viestinnän ammattilaisten yleissivistystä ja osaamista mitataan konfliktiuutisoinnissa. Toimittajien kyvyt analysoida tietoja lähteiden sekamelskasta valtavan propagandamäärän keskellä joutuvat koetukselle.

Samanaikaisesti suuren yleisön kiinnostus ja tiedonnälkä kasvavat sosiaalisen median siivittämänä. Yleisön ongelmana on kuitenkin tiedonlähteiden arvottaminen. Kuinka erottaa konfliktiuutisista luotettava tieto? Millainen maailma ulkomaanuutisoinnista aukeaa? Kouluttajina ja keskustelijoina toimivat kriisialueiden kokeneet toimittajat ja asiantuntijat.

Paikkakunnat ja ajankohdat

Tiistai 6.10.2015 HELSINKI (yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa)

Koulutus journalisteille: Kriisipuuroa - kuinka selviytyä konfliktiuutisoinnista?
Klo 14-16 (Postimestari-kabinetti, Postitalo, Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki)

• Leena Reikko, toimittaja
  • Tapio Kujala, mediasodan tutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori, Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja
  • Juha Rekola, puheenjohtaja, Vikes

Koulutus on täynnä!

Yleisötilaisuus: Kriisipuuroa - kuinka selviytyä konfliktiuutisoinnista?
Klo 17-18.30 (Mediatori, Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2, 00100 Helsinki)

• Kalle Koponen, toimittaja, Helsingin Sanomat
  • Tapio Kujala, mediasodan tutkija, yhteiskuntatieteiden tohtori, Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja
  • Juontajana Jaakko Lyytinen (Helsingin Sanomat)

Vapaa pääsy! Tilaisuutta voi myös seurata HSTV-striimin kautta.

Keskiviikko 7.10.2015 TAMPERE (yhteistyössä Aamulehden sekä Tampereen yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikön kanssa)

Klo 14-16 (Linnan luentosali K103, Kalevantie 5, kellarikerros)

• Juha Rekola, puheenjohtaja, Vikes

Ilmoittaudu: https://ilmoittaudu-kriisipuuroa-koulutus-tampere.eventbrite.com

Yleisötilaisuus: Kriisipuuroa - millainen maailma konfliktiuutisista aukeaa?
Klo 17-18.30 (Tampereen yliopiston päätalon luentosali D11, Kalevantie 4, Tampere)

• Minna Kurki, ulkomaantoimittaja, Lännen Media
  • Juontajana Matti Posio (Lännen Media)

Vapaa pääsy

Koulutuksen taustaa

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa toimittajien ja kansalaisten medialukutaitoa konfliktiuutisoinnissa. Vapaana sivistystyönä järjestettävä hanke tarjoaa toimittajille, tutkijoille ja järjestötoimijoille selviytymiskeinoja kriisi- ja konfliktialueilta tulevaan tiedontulvaan.

Kriisipuuroa kuinka selviytyä konfliktiuutisoinnista? -koulutukset toimivat pilottina uudenlaiselle mediasivistyksen yhteistyölle mediatalojen, tutkijoiden ja kansalaistoimijoiden välillä. Eri tahot tuodaan samaan tilaan keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia. Kouluttajina ja keskustelijoina toimivat kokeneet kirjeenvaihtajat ja asiantuntijat.