KVS kouluttaa Betlehemin yliopistolla

Palestiina-hankkeen työpajat käynnistyivät eilen Betlehemin yliopistolla. Työpajoja pidetään Betlehemissä tulevat kolme viikkoa, jonka jälkeen ne jatkuvat 9.4. Birzeitin yliopistolla. Hankkeen kouluttajina on joukko vapaaehtoisia media-alan ammattilaisia Suomesta.

Kansanvalistusseuran vetämä Mediakasvatuksella kansalaistaitoja Palestiinassa on Länsirannan alueen järjestötoimijoille, toimittajille ja julkisen sektorin työntekijöille suunnattu aikuiskoulutushanke. Tavoite on lisätä paikallisten media-alan ammattilaisten ammattitaitoa sekä journalismin että vaikuttamisviestinnän aloilla.

”Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on kouluttaa palestiinalaisia toimittajia journalismin eettisistä kysymyksistä. Näin edistämme puolueetonta ja laadukasta tiedonvälitystä. Samalla tuotamme Suomeen tietoa alueilta, joilta saapuu myös meille päin runsaasti uusia tulijoita”, hankkeen koordinaattori Karoliina Knuuti kertoo.

Lue lisää hankkeesta sivuiltamme.

Kansanvalistusseura julkaisee myös maaliskuun lopussa laajan mediakasvatusoppaan verkossa kahdella kielellä: englanniksi ja arabiaksi.

Hankkeen palestiinalainen yhteistyökumppani MDC kehittää parhaillaan Palestiinan itsehallinnon kansallista mediastrategiaa. Strategian osana pyritään luomaan muun muassa toimiva journalismin itsesääntelyjärjestelmä. KVS:n Palestiina-hanke on mukana tässä työssä.

Hankkeen rahoitus tulee ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyön määrärahoista.

Kuvat: Anna Tervahartiala