Media Guide on jokaisen yleisopas digiajalla – tilaa painettu versio

Kansanvalistusseuran tuottama yleistajuinen mediaopas on ilmestynyt painettuna.

Englanniksi ja arabiaksi tuotettu Media Guide. Practice and Ethics of Journalism for Adults -mediaopas on kattava yleisteos jokaiselle, joka haluaa ymmärtää mediaa ja toimia digitaalisen median maailmassa.

Medialukutaidon tarpeeseen kehitetty opas antaa työkaluja median sisältöjen ja luotettavuuden kriittiseen analyysiin. Media Guide tarjoaa käytännön vinkkejä muun muassa sosiaaliseen mediaan ja valokuvaukseen, digitaaliseen kampanjointiin sekä journalistiseen työhön median eettisistä säännöistä videokuvaukseen. Lisäksi opas tutustuttaa kansainvälisiin sananvapaus- ja ihmisoikeuskysymyksiin median ja journalismin näkökulmasta.

Opas sopii niin oppimateriaaliksi kuin opaskirjaksi jokaiselle, joka haluaa päivittää osaamistaan ja tietämystään journalismista ja median toimintaperiaatteista. Opas sopii myös esimerkiksi Suomeen muuttaneiden perehdytykseen.

Media Guide on julkaistu kaikille avoimena online -versiona englanniksi ja arabiaksi osoitteessa mediaguide.fi.

Englanninkielisen painetun version voi tilata KVS:n toimistolta postimaksua vastaan: info(a)kvs.fi.

Opas on tuotettu osana Kansanvalistusseuran Mediakasvatuksella kansalaistaitoja Palestiinaan -hanketta. Hanke tukee palestiinalaisten media-alan ammattilaisten ammattitaitoa ja vahvistaa palestiinalaisten medialukutaitoa. Se on toteutettu Ulkoministeriön kehitysyhteistyötuella vuosina 2015-2016.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, pirkko.ruuskanen-parrukoski(a)kvs.fi, puh. +358 50 563 4671.

Hanketyöntekijä Heidi Höök, heidi.hook(a)kvs.fi, puh. +358 40 657 4585.