Opi ja elä -videotarinat saavuttivat miljoonayleisön

Kansanvalistusseuran tuottamat Opi ja elä -videotarinat tavoittivat Ylen TV1-kanavalla yli 1,4 miljoonaa katsojaa. Kuusi inserttiä esitettiin helmi-maaliskuun peräkkäisinä keskiviikkoina.

Toiminnanjohtaja Tapio Kujala arvioi, että prime time -lähetysaika ja suositun tiedeohjelman, Prisma Studion, läheisyys toivat sarjalle katsojia.

– Kyllä luvut myös kertovat kiinnostuksesta ihmisten henkilökohtaisiin koulutusratkaisuihin tai muutoksiin. Viiden minuutin mittaiset, persoonalliset tarinat puhuttelivat katsojia.

Videot yhä katsottavissa

Mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen kuuluu Ylen lailla määriteltyihin tehtäviin.

– Mielenkiintoista tilastoissa oli se, että yli kolmikymppiset miehet olivat kiinnostuneempia kuin saman ikäluokan naiset, Kujala sanoo.

Opi ja elä -sarja sisältää 14 videotarinaa elinikäisestä oppimisesta Suomessa. Ne kuvaavat suomalaista koulutusjärjestelmää opettajien koulutuksessa, oppimisympäristöissä ja aikuiskoulutuksessa. Äänessä ovat oppijat ja opettajat.
Kansanvalistusseura tuotti videot yhdessä Opetushallituksen kanssa.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Tapio Kujala, tapio.kujala@kvs.fi, 0400 436 690