Opiskelijastipendi aikuiskasvatuksen rajojen rikkojille

Tunnetko aikuiskasvatuksen opiskelijan, joka on menestynyt hyvin opinnoissaan? Luitko opinnäytetyön, joka teki vaikutuksen? Tiedätkö järjestöaktiivin, joka on toiminnallaan onnistunut tuomaan aikuiskoulutusta yhteiskunnalliseen keskusteluun?

Kansanvalistusseura ja Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura palkitsevat vuosittain ansioituneita aikuiskasvatuksen opiskelijoita. Vuosittain palkitaan kolme opinnoissaan menestynyttä aikuiskasvatuksen opiskelijaa tai vastavalmistunutta. Voittajat palkitaan Aikuiskasvatus-lehden vuosikerralla.

Palkitsemiskriteereissä painotetaan toimintaa aikuiskasvatuksen ja aikuiskasvatustieteen hyväksi palkintolehden tunnuslauseen Rajoja rikkova tiedelehti hengessä. Stipendi voidaan myöntää esimerkiksi seuraavin perustein:

• Ansiokas opinnäytetyö: esim. uusi tulokulma tuttuun aiheeseen; keskustelua herättävä aihe; vähän tutkittu aihe; monitieteinen aihe.
  • Aktiivisuus alalla ja alan verkostoissa: esim. aiheiden nostaminen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja osallistuminen alan keskusteluun; yhteiskunnallinen aktiivisuus kuten osallistuminen järjestötoimintaan; toiminta alan tutkimuksen, käytännön tai politiikan kentillä tai niiden välillä.

Lähetä vapaamuotoinen ehdotus stipendin saajasta liitteineen 6.12.2015 mennessä osoitteeseen ats.sihteeri@gmail.com. Muista liittää mukaan yhteystietosi mahdollisia kysymyksiä varten. Laita viestin otsikoksi ”Aikuiskasvatuksen opiskelijastipendi”. ATS:n johtokunta valitsee palkittavat, jotka julkistetaan helmikuussa 2016.

Ehdokkaita voivat tarjota vapaasti kaikki alan toimijat opetus- ja tutkimushenkilökunnasta esimerkiksi järjestötoimijoihin ja kanssaopiskelijoihin. Stipendi myönnetään kolmelle opiskelijalle keskenään eri perustein. Palkittavan opiskelijan pääaine voi olla myös muu kuin aikuiskasvatustiede. Stipendi voidaan jakaa myös jatko-opiskelijalle.

Lisätiedot: Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran tiedottaja Jenni Pätäri (ats.tiedottaja@gmail.com)