Pakolaisuus EAEA:n aikuiskoulutuspalkinnon teemana

Aikuiskoulutushankkeet ympäri Eurooppaa tekevät tärkeää työtä pakolaisten ja siirtolaisten vastaanottamisessa ja kotouttamisessa. Euroopan aikuiskoulutusjärjestö (EAEA) etsii niistä parhaita  – onko sinun hankkeesi seuraavan Grundtvig-palkinnon voittaja?

Viime vuonna yli miljoona pakolaista tai siirtolaista saapui Eurooppaan. Aikuiskoulutusorganisaatiot ovat olleet mukana helpottamassa heidän kotoutumistaan tarjoamalla esimerkiksi kieli- ja kulttuurikoulutusta. Suomessa useat kansanopistot ovat majoittaneet turvapaikanhakijoita.

”Aikuiskoulutusorganisaatiot ja kansalaisjärjestöt ovat toimineet yhteiskunnan tukipilareina vaikeassa tilanteessa. Aikuiskoulutuksella pelastetaan konkreettisesti henkiä ja ehkäistään maahanmuuttajien haavoittuvuutta vieraassa tilanteessa ja ympäristössä”, sanoo EAEA:n puheenjohtaja Per Paludan Hansen.

Ilmoita hankkeesi mukaan!

EAEA:n Grundtvig-palkinto jaetaan vuosittain hankkeille, jotka tuovat lisäarvoa eurooppalaiselle aikuiskoulutukselle. Hyvä idea, uraauurtava kumppanuus tai uudenlainen menetelmä on palkitsemisen arvoinen.

Palkinnosta kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: kansainvälisessä, eurooppalaisessa ja kansallisessa/alueellisessa.

Kaikki hakukriteerit täyttävät hankkeet esitellään kansainväliselle yleisölle EAEA:n viestintäkanavien kautta. Voittajaorganisaatioiden edustajat kutsutaan lisäksi järjestön yleiskokouksen yhteydessä pidettävään palkintogaalaan, joka järjestetään Brysselissä 28.–29. kesäkuuta. Matka- ja majoituskulut korvataan.

Hakuaika päättyy 17. huhtikuuta.

Hakuohjeet ja -lomake löytyvät palkinnon verkkosivulta

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Aura Vuorenrinne, 040-511 2475