Palestiina-hankkeen kurssit alkavat marraskuussa

Kansanvalistusseuran Palestiina-hankkeen kahden ensimmäisten koulutusjaksojen aikataulut ovat varmistuneet.

Ensimmäiset työpajat pidetään 16.11 – 5.12.2015 Birzeitin yliopistolla Ramallahin kaupungin lähellä sekä 7.-26.3.2016 Betlehemin yliopistolla. Kolmen viikon mittaisia työpajoja pidetään hankkeessa yhteensä viisi vuosien 2015–2016 aikana.

Käytännön asioista sovittiin, kun Kansanvalistusseuran hanketiimi vieraili jälleen Birzetissa. Mukana oli KVS:n toiminnanjohtaja Tapio Kujala, hankkeen koordinaattori Karoliina Knuuti, EAEA tiedottaja ja graafikko Aura Vuorenrinne sekä etäkoulu Kulkurin koulujohtaja Tuija Tammelander. Lisäksi Suomen suurlähettiläs Palestiinassa, Pirkko-Liisa Kyöstilä, vieraili tapaamassa Birzeitin yliopiston henkilökuntaa sekä perehtymässä KVS:n yhteistyöprojektiin Birzeitin yliopiston kanssa.

Koulutukset ovat osa Kansanvalistuseuran kaksivuotista mediakasvatushanketta Palestiinassa. Kansanvalistuseuran kumppani Palestiinassa on Birzeitin yliopiston viestinnän täydennyskoulutuslaitos Media Development Center, MDC, joka on muun muassa laatinut toimittajille eettisiä ohjeita ja vastaa kansallisen mediastrategian luomisesta. Kouluttajiksi lähtee joukko suomalaisia media-alan perus- tai jatko-opiskelijoita.

Ulkoasiainministeriö rahoittaa hanketta kehitysyhteistyön kansalaisjärjestöille suunnatuista määrärahoista. Kansanvalistuseuran ja muiden järjestöjen työstä Palestiinassa voi myös lukea ulkoministeriön blogista.

Lisätietoja:
Hankkeen koordinaattori Karoliina Knuuti, karoliina.knuuti(a)kvs.fi tai puh. 040 826 8699

Palestiina-hankkeen kouluttajat vasemmalta oikealle: Petri Kangas, Tuuli Oikarinen, Elisa Kannasto, Päivi Korpela, Emmi Kulta, Aapo Laakso, Ville Koivisto ja Anna Tervahartiala. Kuvasta puuttuu Markus Viljasalo.