Uudet oppijat EAEA:n aikuiskoulutuspalkinnon teemana

Tutkimusten mukaan aikuiskoulutukseen osallistuvat aktiivisimmin korkeasti koulutetut ihmiset. Aikuiskoulutuksen pariin voi ohjata esimerkiksi täydennyskoulutukseen kannustava työpaikka tai aiemmat myönteiset kokemukset oppimisesta. Samanaikaisesti aikuisopintojen ulkopuolelle jää monia, jotka voisivat niistä hyötyä.

Euroopan aikuiskoulutusjärjestö EAEA palkitsee tänä vuonna hankkeita, joissa tavoitellaan uusia oppijoita. EAEA Grundtvig -palkintoa voivat hakea järjestöt ja oppilaitokset, joiden hankkeessa on onnistuttu tavoittamaan oppijoita, jotka eivät ehkä muuten löytäisi aikuiskoulutuksen pariin.

EAEA Grundtvig -palkinto jaetaan vuosittain hankkeille, jotka tuovat lisäarvoa eurooppalaiselle aikuiskoulutukselle. Palkitsemisen perusteena voi olla hyvä idea, uraauurtava hankeyhteistyö tai uudenlainen menetelmä. Palkinnosta kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: kansainvälisessä, eurooppalaisessa ja kansallisessa/alueellisessa.

Kaikki hakukriteerit täyttävät hankkeet saavat kansainvälistä näkyvyyttä EAEA:n viestintäkanavissa. Voittajaorganisaatioiden edustajat kutsutaan lisäksi palkintogaalaan, joka järjestetään Gironassa, Espanjassa, 27.–28. kesäkuuta. Matka- ja majoituskulut korvataan.

Hakuaika päättyy 10. huhtikuuta.

Hakuohjeet ja -lomake löytyvät EAEA:n verkkosivulta.

Euroopan aikuiskoulutusjärjestö EAEA on aikuiskouluttajien äänitorvi Euroopassa. EAEA valvoo aikuiskoulutuksen etua Euroopan unionissa, luo verkostoja ja tarjoaa tietoa. Kansanvalistusseura vastaa EAEA:n viestinnästä.

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Helka Repo, helka.repo(a)kvs.fi, 040-511 2475