Kirjassa käsitellään muun muassa vammaisuutta, ikäsyrjintää, ekoyhteisöjä ja lappilaisnaisia.
Asiantuntijoiden artikkeleissa tarkastellaan, mitä ja miten marginalisoidaan ja millaisilla keinoilla marginaaliin paikannetut vastustavat syrjintää ja raivaavat tilaa omaehtoiselle toimijuudelle.
Marginaalin pohtiminen haastaa aikuiskasvatuksen tutkijat, toimijat ja päätöksentekijät oman toimintansa kriittisempään tarkasteluun. Millaisia arvoja ja päämääriä yhtäältä tahdotaan edistää ja toisaalta tullaan edistäneiksi?

Aikuiskasvatuksen 51. vuosikirja mahdollistaa uudenlaisia avauksia aikuiskasvatuksessa ja osallistuu tieteenalan ylittäviin yhteiskunnallisiin keskusteluihin. Se soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden asiantuntijoille ja opiskelijoille.

Lue lisää kirjasta ja tilaa