Videodokumenttisarja kertoo aikuisoppijoiden ja -opettajien tarinoita

Kansanvalistusseuran tuottama lyhytdokumenttisarja ”Live & Learn – Stories of adult learning” julkistettiin kesäkuun lopussa. Kahdeksanosainen sarja kertoo neljän aikuisoppijan ja neljän aikuisopettajan tarinat. Sarja tuotettiin Euroopan Komission Erasmus + -hankkeessa.

Lyhytdokumentteja kuvatiin neljässä maassa: Suomessa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa ja Portugalissa. Suomesta tapaamme kapellimestari Veli-Antti Koivurannan, Helsingin työväenopiston musiikkikasvattajan. Dokumentti kertoo Koivurannan työstä opiston harrastajasinfoniaorkesterin johtajana: kuinka rakentaa soittajista oppiva joukkue? Toinen sarjan suomalaistarina on Samuli Kovanen. Finnairin perämiehenä työskentelevä Kovanen soittaa oboeta työväenopiston sinfoniaorkesterissa. Opiston soittoharrastuksen myötä Kovanen pystyy ylläpitämään molempia elämänsä peruspilareita: lentämistä ja musiikkia.

Tutustu sarjaan Elm-aikakauslehdessä.

Lisätiedot: hankkeen tuottaja Markus Palmén, 050 3833 968, markus.palmen(a)kvs.fi.

Live&Learn-dokumenttien päähenkilöitä ja tuotantotiimin jäseniä julkistamistilaisuudessa Brysselissä kesäkuussa 2016.

Suomen ja Portugalin videoissa esiintyvät oppijat kertoivat kokemuksistaan julkistamistilaisuudessa.

Suomen dokumentti "Building harmony" ensiesityksessä Brysselissä kesäkuussa.