Kansanvalistusseura on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sivistysjärjestö, aikuiskoulutuksen asiantuntija ja palvelujen tuottaja. Säätiö on perustettu vuonna 1874.

Visio

Luomme yhteiskuntaa, jonka tärkein arvo on sivistys. Unelmamme on, että jokaisella on mahdollisuus oppia läpi elämän ja elää toisia ja ympäristöä kunnioittaen.

Kansanvalistusseuralle sivistys tarkoittaa oppimista, uteliaisuutta, empatiaa, suvaitsevaisuutta ja ympäristöstä huolehtimista. Sivistys on vastuuta maailmasta. Se on kasvamista tavoiteltavaan aikuisuuteen, ihmisyyteen ja yhteiskuntaan.

Toiminta-ajatus

Työskentelemme aikuiskoulutuksen asiantuntijana ja palvelujen tuottajana. Julkaisemme, tiedotamme ja koulutamme. Osallistumme vapaan sivistystyön ja aikuiskasvatuksen vaikuttamistoimintaan sekä kansainväliseen yhteistyöhön.

Vahvuutemme on, että ennakoimme, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja toteutamme tehtäväämme sen mukaisesti. Pidämme tiukasti kiinni arvopohjastamme.

Verkostoidumme, teemme yhdessä muiden kanssa, herättelemme, haastamme ja keskustelutamme.

Strategiset painopisteet

Tavoiteltava ihmisyys syntyy: