Media monialaisena oppimiskokonaisuutena -seminaari

Tervetuloa opetushenkilöstölle suunnattuun mediakasvatuksen seminaariin Helsinkiin ja Jyväskylään!

Ilmoittaudu Jyväskylän tai Helsingin seminaariin tästä.

Käytätkö mediaa opetustyössä rutinoituneesti vai oletko ihan pihalla mediaprojekteista? Tule mukaan kuulemaan miten mediakasvatus ja ilmiöoppiminen taipuvat koulun arkeen ja miten saada opettajat ja koulut sitoutumaan mediakasvatukseen.

Mediasivistystä voidaan opettaa kaikkien oppiaineiden yhteydessä, joten se sopii mainiosti ilmiöprojektien aiheeksi.

Seminaarissa on tarjolla kattaus erilaisia näkökulmia mediakasvatukseen ilmiönä, asiantuntijoiden linjauksia sekä opettajien ja oppilaiden kokemuksia ja käytännön esimerkkejä mediakasvatusprojekteista.

Seminaari järjestetään saman sisältöisenä sekä Helsingissä että Jyväskylässä. Valitse itsellesi sopiva paikkakunta.

8.5.2019 klo 9-15 Helsinki, Kansallismuseon auditorio  (Mannerheimintie 34)

10.5.2019 klo 9-15 Jyväskylä, Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6)

Seminaari on osa Opetushallituksen rahoittamaa aineenopettajien täydennyskoulutusta. Koulutuksen ja seminaarin toteuttavat yhteistyössä Kansanvalistusseura, Mediakasvatuskeskus Metka ja Mediakasvatusseura.

Seminaariohjelma Helsinki

Seminaariohjelma Jyväskylä

Lisätietoja seminaarista: anne.tastula@kvs.fi

Kesytä media -täydennyskoulutus aineenopettajille

Käytätkö mediaa opetustyössä rutinoituneesti vai oletko ihan pihalla mediaprojekteista? Tule mukaan ilmiöpohjaiseen monimuotokoulutukseen, ja kesytä media työkaveriksi! Lähijaksoihin voit osallistua joko Helsingissä tai Jyväskylässä.

Kesytä media -koulutuksessa perehdytään ilmiöoppimiseen ja sen lähtökohtiin sekä sukelletaan oppimisen kohteena olevaan ilmiöön: mediakasvatukseen, mediaan nuorten arjessa ja sen ajankohtaisuuksiin. Lähtökohtana on osallistujien oma mediasuhde, haasteet ja kiinnostuksen kohteet omassa työssä.

Koulutus sisältää kaksi lähipäivää, kolme iltapäivän työpajaa, verkkotyöskentelyä sekä päätösseminaarin. Perehdymme ilmiöoppimiseen teoriassa ja käytännössä sekä tutustumme mediakasvatuksen toiminnallisiin menetelmiin ja kriittisen medialukutaidon opetukseen.

Täydennyskoulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja osallistujille maksutonta. Osallistujat maksavat itse matka- ja majoituskulut sekä ruokailut.

• Hanke: Kesytä media – ilmiöpohjaisella monimuotokoulutuksella media opettajan työkaveriksi
  • Toteutusaika: 1.6.2018 – 31.5.2019
  • Koordinaattori: Kansanvalistusseura