Viestintäkoulutukset vapaan sivistystyön ammattilaisille

Ota viestinnän perusteet haltuun edullisilla lyhytkursseilla

Vapaan sivistystyön oppilaitoksissa tehdään viestintää paljon muun työn ohella. Kansanvalistusseuran täsmäkoulutukset ovat tehokas tapa lisätä arkiviestinnän osaamista. Koulutuksessa voidaan perehtyä esimerkiksi mediaviestintään ja tehokkaaseen tiedottamiseen, kohderyhmien tunnistamiseen ja sosiaalisen median uusiin käyttömuotoihin.

Toiminnallisissa koulutuksissa tutkitaan esimerkiksi, millä välineillä lähestyä eri kohderyhmiä ja kuinka löytää kullekin sopivat ydinviestit. Entä kenelle ja miten somessa kannattaa viestiä? Kuinka viestintää mitataan ja analysoidaan?

Osaamistamme ovat erityisesti:
• yhteisöllisyys, vuorovaikutus ja osallisuus
• dialogi – vastavuoroinen ja tasavertainen keskustelu
• tiedottaminen eri viestintäkanavissa
• journalismi ja kuvajournalismi sekä niiden etiikka
• sosiaalinen media ja somemarkkinointi.

Ota rohkeasti yhteyttä info@kvs.fi ja katsotaan miten voimme parhaiten yhdessä kehittää vapaan sivistystyön toimintaa!

Viisi vinkkiä arkiviestintään tiedotekoulutuksestamme

1. Älä ”viesti”, vaan puhu suoraan ja selkeästi, kuin ihminen ihmiselle!
2. Suuri yleisö on yleensä parasta tavoitella osissa. Mieti ja luo valmiiksi mallilukijat.
3. Lähesty ihmisiä siellä, missä he jo valmiiksi ovat silloin, kun he ovat tavoitettavissa ja käytä ilmaisuja, jotka vastaanottaja tunnistaa.
4. Mitä, missä, milloin, miten, miksi ja kuka? Tiedote kertoo uutisen, joten vastaa ainakin näihin.
5. Muista lyhyet kappaleet ja selkeä kieli. Yksi asia yhteen tiedotteeseen!

Hinnat

Löydät meiltä valmiita koulutuspaketteja tai voimme räätälöidä koulutukset toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Toivottava ryhmäkoko on 12 – 24 henkilöä koulutuksesta riippuen. Koulutukset voidaan järjestää myös alueellisina, jolloin oppilaitos voi kutsua koulutukseen mukaan alueen muita vapaan sivistystyön tai elinikäisen oppimisen toimijoita. Oppilaitos voi halutessaan veloittaa osallistujilta omakustantaisen osallistumismaksun. Meiltä saa apua markkinointimateriaalin tekemiseen ja markkinointiin.

Kansanvalistusseura laskuttaa oppilaitokselta (tilaaja) koulutuksen hinnan. Kansanvalistusseura on säätiö ja sen tehtävänä on elinikäisen oppimisen sekä vapaan sivistystyön toiminnan edistäminen, joten järjestämme koulutukset omakustannehinnalla kattaen kouluttajien palkat ja palkkiot sekä matkakustannukset.

Esimerkki koulutuksesta:

Tiedotekoulutus: MIKSI JOKU LUKISI TÄMÄN?

Eli kuinka tiedottaa niin, että viestisi menee perille. Opitaan kirjoittamaan toimiva tiedote ja keinoja saada media kiinnostumaan siitä. Tutkitaan millä välineillä eri kohderyhmiä kannattaisi lähestyä ja kuinka löytää sopivat ydinviestit kullekin kohderyhmälle. Entä kenelle ja miten somessa kannattaa tiedottaa?

Sisältö: Ennakkotehtävän purku, näin rakennat toimivan tiedotteen, ”kuinka kenelle kulloinkin” eli kohderyhmäajattelu organisaatioviestinnässä.
Kouluttajat: Viestinnän ammattilaisia Kansanvalistusseurasta ja kumppaniverkostosta
Kesto: 5 h + aamukahvi ja lounastauko