Kansalaisen perustaidot (2018-2020)

Kansalaisen perustaidot -hankkeessa kehitetään oppijakeskeinen Kaikkien-malli aikuisten perustaitojen opetukseen sekä vahvistetaan aikuisten kykyä toimia aktiivisesti osana yhteiskuntaa ja työelämää. Perustaidoiksi katsotaan luku-, numero- ja digitaidot.

Hankkeessa kehitettävän mallin taustalla on Briteissä luotu ja tutkimukseen perustuva Citizens’ Curriculum, jota jatkokehitetään suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuvaksi. Kaikkien-malli antaa pohjan ja työkaluja aikuisten perustaitojen oppimiseen ja opettamiseen sekä osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Hanke tarjoaa piloteissaan maksutonta koulutusta eri kohderyhmille.

Tervetuloa seuraamaan hankkeen etenemistä Kansalaisen perustaidot -blogissa!

Tule oppimaan, ilmoittaudu maksuttomille kursseille!

Turku:

Hyvä alku syksylle 6.8. – 9.8. 2019

Arjen ja perheen menojen suunnittelu ja aikatauluttamista yhdessä. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Nina Hjelt, nina.hjelt@kvs.fi, tai esitteen linkin kautta:

Startti syksyyn_ Turku_esite

Lähiluonto tutuksi 27.8. – 30.8.2019

Tutustutaan Turun luontokohteisiin ja opitaan suomalaisessa luonnossa toimimisen mahdollisuuksista ja toimintatavoista. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Nina Hjelt, nina.hjelt@kvs.fi, tai esitteen linkin kautta:

Lähiluonto tutuksi_ Turku_esite_suomi

Espoo: 4.6. – 18.6.2019

Pienyrittäjille liiketoiminnan ja talouden kehittämistä.

Esite_espoo___Kaikkien_malli_pilotti_kesäkuu 2019 (1)

Savonlinna: 6.-8.5. ja 27.-28.5.2019

Nuorille aikuisille arjen taitoja ja omien vahvuuksien löytämistä yhdessä tekemällä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: Virpi Markkanen, virpi.markkanen@ok-sivis.fi, 0503745869

Yhteystiedot Kansanvalistusseurassa:

Koulutussuunnittelija Nina Hjelt
nina.hjelt(a)kvs.fi

Hanketiedot

• Hanke: Kansalaisen perustaidot
  • Toteutusaika: 1.11.2018 – 31.8.2020
  • Koordinaattori: Opintokeskus Sivis. Kansanvalistusseura on hankkeen osatoteuttaja ja sen erityisenä osaamisena on koulutusmallin konseptointi ja hankkeen viestintä.
  • Rahoitus: Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 263.290 € ja lisäksi omarahoitusta 82.140 €. Kansanvalistusseuran osuus ESR-rahoituksesta on 122.848 € ja omarahoituksesta 31.992 €.Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaa.