Kansalaisen perustaidot (2018-2020)

Kansalaisen perustaidot -hankkeessa kehitetään oppijakeskeinen malli aikuisten perustaitojen opetukseen sekä vahvistetaan aikuisten kykyä toimia aktiivisesti osana yhteiskuntaa ja työelämää. Perustaidoiksi katsotaan luku-, numero- ja digitaidot.

Hankkeessa kehitettävän mallin taustalla on Briteissä luotu ja tutkimukseen perustuva Citizens’ Curriculum, jota jatkokehitetään suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuvaksi. Malli antaa pohjan ja työkaluja aikuisten perustaitojen oppimiseen ja opettamiseen sekä osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Hanke tarjoaa piloteissaan maksutonta koulutusta eri kohderyhmille.

Tervetuloa seuraamaan hankkeen etenemistä Kansalaisen perustaidot -blogissa!

Tule oppimaan, ilmoittaudu maksuttomille kursseille!

Savonlinna: 6.-8.5. ja 27.-28.5.2019

Nuorille aikuisille arjen taitoja ja omien vahvuuksien löytämistä yhdessä tekemällä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: Virpi Markkanen,virpi.markkanen@ok-sivis.fi, 0503745869

Espoo: Kesäkuussa 2019

Pienyrittäjille liiketoiminnan ja talouden kehittämistä

Lisätietoa tulossa pian!

Yhteystiedot Kansanvalistusseurassa:

Koulutussuunnittelija Nina Hjelt
nina.hjelt(a)kvs.fi

Hanketiedot

• Hanke: Kansalaisen perustaidot
  • Toteutusaika: 1.11.2018 – 31.8.2020
  • Koordinaattori: Opintokeskus Sivis. Kansanvalistusseura on hankkeen osatoteuttaja ja sen erityisenä osaamisena on koulutusmallin konseptointi ja hankkeen viestintä.
  • Rahoitus: Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 263.290 € ja lisäksi omarahoitusta 82.140 €. Kansanvalistusseuran osuus ESR-rahoituksesta on 122.848 € ja omarahoituksesta 31.992 €.Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaa.