Perhe maailmalla (2019-2021)

Kansanvalistusseura (KVS) on ylläpitänyt ulkomailla asuvien lasten ja nuorten Etäkoulu Kulkuria yli 40 vuotta. Perheiden kasvanut tuen tarve näkyy lasten koulunkäynnissä. Toteutimme 2017-2018 Alli Paasikiven säätiön apurahalla tarvekartoituksen perheiden haasteista ja tuen tarpeista. Tulosten mukaan  vaikeimmat asiat liittyvät ihmissuhteisiin, vanhemmuuteen, parisuhteeseen, ulkomailla asumisen arkipäivän haasteisiin ja lasten suomen kielen kielitaidon tukemiseen.

Nyt käynnistyvän STEA-rahoitteisen projektin tavoitteena on lisätä ulkomailla asuvien suomalaisten perheiden hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta. Projektissa toteutetaan verkkoon tukifoorumi, jolle tuotetaan asiantuntijatietoa niin verkkoluentoina, blogeina kuin artikkeleina. Lisäksi koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia toimimaan kokemusasiantuntijoina.

Hanketiedot

Hanke: Perhe maailmalla
Toteutusaika: 1.1.2019 – 31.12.2021
Koordinaattori: Kansanvalistusseura