FuturelabAE-hanke vastaa kahteen ajankohtaiseen tarpeeseen: Hankkeen taustalla on yhtäältä demokratian heikkeneminen ja muukalaisvihan nousu Euroopassa ja toisaalta kansalaisten puutteelliset perustaidot, erityisesti digitaalisten taitojen heikko osaaminen. Aikuiskoulutuksella on tärkeä rooli näiden haasteiden ratkaisijana.

Resurssipulan ja osaamisvajeen vuoksi aikuiskoulutus toimii usein pikemminkin mukautuvasti kuin proaktiivisesti suhteessa muutoksiin. Hankkeessa etsitään oppimismenetelmiä ja käytäntöjä, joiden avulla aikuiskoulutus voisi toimia muutosorientoituneesti ja auttaa ratkomaan yhteiskunnallisia ongelmia.

FuturelabAE järjestää verkkokursseja demokratian edistämisestä aikuiskoulutuksen keinoin ja digitaalisten taitojen opettamisesta. Lisäksi hanke järjestää työpajoja aikuiskoulutuksen päättäjille ja oppilaitosten johtohenkilöstölle. Hankkeessa kootaan myös resurssipankki muutosorientoituneista aikuisten oppimisen menetelmistä.

Tutustu hankkeen verkkosivuihin (englanniksi)

Yhteystiedot Kansanvalistusseurassa: Sari Pohjola, puh.+358 (0)40 51 12 475, sari.pohjola(at)kvs.fi

  • Hanke: FuturelabAE
  • Toteutusaika: 30.11.2018 – 30.8.2021
  • Koordinaattori: Institut National de Formation et de Recherche sur l’Education Permanente (INFREP) – Ranska
  • Kumppanit: European Association for the Education of Adults (EAEA), Belgia, Kansanvalistusseura (KVS), AONTAS, Irlanti, Asociacia institucii vzdelavania dospelych v Slovenskej republike (AIVD), Slovakia, Itä-Suomen yliopisto (UEF), Suomi, Amar Terra Verde, LDA (EPATV), Portugali, Die Wiener Volkshochschulen GMBH (VHS), Itävalta, Swiss Federation for Adult Learning (SVEB), Sveitsi, European Association for the Education of Adults (EAEA), Belgia
  • Rahoitus: Erasmus+ KA2

Yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Takaisin