Aikuiskasvatus-tiedelehti selvittää lukijoiden kantoja avoimesta tiedejulkaisemisesta – vastaa kyselyyn

Tieteenalansa merkittävin ja ainoa suomenkielinen tiedejulkaisu Aikuiskasvatus kartoittaa lukijoidensa ja sidosryhmiensä kantoja avoimeen tiedejulkaisemiseen verkkokyselyllä.

Kansanvalistusseuran ja Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran (ATS) kustantama julkaisu selvittää siirtymää open access -lehdeksi, kaikille avoimeksi verkkojulkaisuksi. Tutkitun tiedon saavutettavuus ja sivistyksen tasa-arvo perustelevat muutosta.

Useimmat kotimaiset verkossa ilmestyvät tiedelehdet julkaistaan Journal.fi-alustalla, jota pitää yllä Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Selvitystyöhön on saatu avustusta Suomen tiedekustantajien liitolta.

Aikuiskasvatus tehdään tutkijoille, opiskelijoille ja aikuiskoulutuksen ammattilaisille. Sidosryhmälukijoissa on esimerkiksi koulutuspolitiikan päättäjiä. Lehti edistää alansa tutkimusta, lisää tutkimuksen ja käytännön välistä vuoropuhelua ja tukee alan kehittämistä. Se tavoittelee sivistyksen tasa-arvoa suomenkielisellä, vertaisarvoidulla tutkimustiedolla.

Nykyisellään Aikuiskasvatus ilmestyy neljä kertaa vuodessa 80-sivuisena painettuna julkaisuna. Tutustu tuoreimpaan numeroon.

Osallistu lukijakyselyyn

  • Aikuiskasvatuksen lukijakysely on auki 30. huhtikuuta asti.
  • Vastaajien kesken arvotaan Museokortti (68 euroa) ja kirjapaketteja.
  • Kyselyn tuloksia hyödynnetään tiedelehden kehittämisessä.

Aikuiskasvatus-tiedelehden

Lisätiedot

  • toimituspäällikkö Terhi Kouvo, terhi.kouvo@kvs.fi, 0400 396 437