Skip to Content
Ajankohtaista

”Tutkija liikkeessä” näyttää aikuiskasvatustieteilijät työssään – Aikuiskasvatus-tiedelehdestä tukea uraohjaukseen

Julkaistu:

Millaisen paikan aikuiskasvatuksen tutkija löytää työelämässä? Opiskelijoiden palkitsema vertaisarvioitu Aikuiskasvatus-tiedelehti kertoo aikuiskasvatustieteilijöiden urapoluista Tutkija liikkeessä -sarjassa.

Sarja sopii esimerkiksi uraohjaukseen ja omaehtoiseen ammatilliseen täydennyskoulutukseen. Uratarinat ovat vapaasti luettavissa verkossa.

Tutkija tuo tieteellisen tiedon ongelmien ratkaisuun

Yksi sarjaan haastatelluista on Minna Mattila-Aalto. Hän selvittää työkseen, mikä tekee työstä sosiaalisesti, eettisesti ja ekologisesti kestävää.

”Työ muuttuu kiihtyvällä vauhdilla, sitä tehdään laajenevissa verkostoissa ja digitaalisilla työvälineineillä. Muistammeko kaikessa muutoksessa ja kaaoksessa, että rakennamme työtä ihmistä varten”, Työtehoseuran tutkimus- ja kehittämispäällikkö miettii Aikuiskasvatuksen tuoreimmassa numerossa.

Tutkijan yhteiskunnalliseen vastuuseen kuuluu hänen mielestään nostaa esiin muutostarpeita, epäkohtia ja ongelmia  yhteisöjen ratkaistavaksi. Tutkija tuo tieteellisen tiedon osaksi kestäviä ratkaisuja.

”Kiinnostavaa on se, miten ihminen oppii toimimaan yhdessä yhteistä hyvää rakentaen, pitämään huolta muista ihmisistä ja luomaan tueksi rakenteita ja systeemejä”, valtiotieteiden tohtoriksi, aikuiskasvatustieteen maisteriksi ja työfysioterapeutiksi kouluttautunut Mattila-Aalto sanoo.

Tutkija liikkeessä -sarjan haastattelut ovat Jenni Pätärin, Erja Laakkosen ja Hanna Laalon käsialaa:

P. S. Työelämä ja ohjaus ovat painokkaasti esillä Aikuiskasvatus-tiedelehdessä. Löydät lisää luettavaa hakusanoilla.

Aikuiskasvatus-tiedelehti

Lisätiedot

  • Terhi Kouvo, toimituspäällikkö, Aikuiskasvatus, 0400 396 437, terhi.kouvo@kvs.fi
Jaa artikkeli
Back to top