Kansalaisen perustaidot 2020 -seminaari

Kansalaisen perustaidot -hanke (2018 - 2020) on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama ja osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaa. Hanketta toteutetaan Opintokeskus Siviksen ja Kansanvalistusseuran yhteistyönä.

30.01.2020

Mitä ovat kansalaisen perustaidot 2020-luvulla? Miksi perustaidot ovat tärkeitä? Miten tehdä perustaito-opetuksesta oppijalle motivoivaa?  Näihin kysymyksiin pureudumme Kansalaisen perustaidot 2020 -seminaarissa 25.3.2020.

Kansalaisen perustaidot 2020 -seminaarissa pääsee kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja perustaidoista ja tutustumaan uuteen Kaikkien-malliin. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille perustaidoista kiinnostuneille.

Kaikkien-malli on Kansalaisen perustaidot -hankkeessa luotu uudenlainen ja voimaannuttava tapa oppia perustaitoja arjen haasteita ratkaisemalla. Malli sopii osaksi erilaisia koulutuksia työelämässä, oppilaitoksissa, vapaassa sivistystyössä ja järjestöissä.

Kansalaisen perustaidot 2020 -seminaari

• Aika: keskiviikko 25.3.2020 klo 12.30–16.00 (lounas 11.30 alkaen)
  • Paikka: Scandic Park Helsinki (Mannerheimintie 46) HUOM! PAIKKA VAIHTUNUT!
  • Ilmoittautuminen: viimeistään perjantaina 13.3.2020.

Perustaidot sivistyneen yhteiskunnan perustana.
Toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kansanvalistusseura.

Jatkuva oppiminen ja perustaidot muuttuvilla työmarkkinoilla.
Asiantuntija, uusi työelämä ja kestävä talous Perttu Jämsén, Sitra.

Aikuisten ohjaustarpeet ja uraohjaus muuttuvilla työmarkkinoilla.
Tutkijayliopettaja Jaakko Helander, HAMK Edu -tutkimusyksikkö ja Ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Mitä nykypäivän perustaidot ovat?
Tutkija Maarit Mäkinen, Tampereen yliopisto.

Kaikkien-malli opinnoissa, arjessa ja työelämässä.
Projektipäällikkö Kaisa Välivehmas, koulutussuunnittelija Nina Hjelt ja asiantuntija Virpi Markkanen, Kansalaisen perustaidot -hanke.

Kokemuksia Kaikkien-mallista.
Kouluttaja Janne Sairanen ja oppija/yrittäjä Marjaliisa Majavesi.

Miten tästä eteenpäin?
Toiminnanjohtaja Marita Salo, Opintokeskus Sivis.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kaisa Välivehmas, p. 040 717 7010, kaisa.valivehmas@ok-sivis.fi
Koulutussuunnittelija Nina Hjelt, p. 050 471 3820, nina.hjelt@kvs.fi

Avainsanat: , , , , , , ,