Hallinto

Säätiön toiminnan tarkoituksena on sivistystyön ja aikuiskasvatuksen edistäminen. Säätiön toimintaa johtavat, ohjaavat ja valvovat hallitus, hallintoneuvosto sekä tilintarkastajat.

Kansanvalistusseura on konserni, johon kuuluvat samanniminen säätiö ja sen tytäryhtiönä Kiinteistö Oy Kansanvalistus.

Kansanvalistusseura on ollut perustamassa useita yhteisöjä, ja sen edustajat ovat mukana niiden toiminnan kehittämisessä. Lisäksi olemme mukana sidosryhmien luottamuselimissä ja jäseninä eri yhteisöissä.

Lue lisää

Historia

Kansanvalistusseura on Suomen ensimmäisiä valtakunnallisia yhdistyksiä ja vanhin sivistystyön organisaatio. Sen toiminta on aina perustunut ajatukselle sivistyksen kuulumisesta kaikille, yhteiskuntaryhmästä ja sukupuolesta riippumatta. Sivistys on seuran historiassa nähty koko kansan yhteiseksi, yhdistäväksi asiaksi. Sillä on perusteltu Kansanvalistusseuran tarpeellisuutta.

Lue lisää

Sivistyspalkinto

Kansanvalistusseura jakaa Sivistyspalkinnon ajankohtaiselle henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Sivistyksellä tarkoitamme empatiaa, suvaitsevaisuutta, vastuuta ympäristöstä ja maailmasta sekä kasvamista tavoiteltavaan aikuisuuteen, ihmisyyteen ja yhteiskuntaan.

Sivistyspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Palkinto tunnettiin aiemmin Kansanvalistusseuran palkintona. Kansanvalistusseuran palkinto perustettiin vuonna 1974, kun seuran perustamisesta tuli kuluneeksi 100 vuotta.

Palkinto on suomalaista nykytaidetta.

Lue lisää

Kauppa

Olemme yksi Suomen vanhimmista kustantajista. Kansanvalistusseuran tunnetuimpia teoksia löytyy todennäköisesti jokaisen kodin kirjahyllystä. Teoksiamme voi ostaa KVS-kaupasta.

Lue lisää

Säätiön säännöt

Säätiön tarkoituksena on sivistystyön ja aikuiskasvatuksen edistäminen.

Lue lisää

Apurahat

Lue lisää