Päivitämme tälle sivulle ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksesta toimintaamme.

17.6.2020

Säätiön varautumisryhmä on päivittänyt varautumissuunnitelmaansa 17. kesäkuuta seuraavasti:

• Etätyöskentely jatkuu 30. elokuuta saakka, mutta henkilöstömme voi tarvittaessa työskennellä myös toimistolla. Kokoukset ja tapaamiset järjestämme ensisijaisesti etäyhteyksillä.
  • Mikäli toimistotiloja käytetään, noudatamme erillistä, tähän tarkoitukseen laadittua ohjeistusta, joka on jaettu henkilöstölle.
  • Toistaiseksi myös alle 50 hengen tapahtumat ja tilaisuudet toteutetaan etänä tai tarvittaessa siirretään myöhempään ajankohtaan. Yli 500 hengen tilaisuuksia emme järjestä ennen elokuun alkua.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopisto noudattaa etäopetussuositusta lukukauden loppuun 31. heinäkuuta 2020 saakka. Lähiopetuksen rinnalla varaudutaan opetuksen jatkamiseen etänä. Uusi lukukausi alkaa 7. syyskuuta. Opiston sivuilta löydät ajantasaisen tiedon asiakaspalvelun aukiolosta.
  • Etäkoulu Kulkurin kurssimateriaaleja voi noutaa ennalta sovitusti Spaces-vastaanotosta osoitteessa Bulevardi 21 (sisäänkäynti Albertinkatu 25), 00180 Helsinki. Asiakaspalvelua tarjotaan puhelimitse, sähköpostilla ja chat-palveluna. Tapaamisia järjestetään sovitusti Teams-etäyhteydellä. Ole yhteydessä suoraan Kulkurin toimistoon: https://kulkurikoulu.fi/yhteystiedot

Tarkennamme ohjeistusta kesän aikana valtioneuvoston mahdollisten uusien ohjeiden mukaisesti.

25.5.2020

Säätiön varautumisryhmä on valmistellut hallitun ja turvallisen toimistolle paluun suunnitelman aikajaksolle 1. kesäkuuta – 31. heinäkuuta. Suunnitelmassa on päätetty seuraavaa:

• Etätyöskentely jatkuu 31. heinäkuuta saakka, mutta henkilöstömme voi tarvittaessa työskennellä myös toimistolla. Kokoukset ja tapaamiset järjestämme ensisijaisesti etäyhteyksillä.
  • Emme toistaiseksi tee kotimaan tai ulkomaan työmatkoja.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopisto noudattaa etäopetussuositusta lukukauden loppuun 31. heinäkuuta 2020 saakka. Lähiopetuksen rinnalla varaudutaan opetuksen jatkamiseen etänä.

Tarkennamme ohjeistusta kesä-heinäkuussa 2020 valtioneuvoston mahdollisten uusien ohjeiden mukaisesti.

Olemme ryhtyneet keräämään kokemuksia etätyöjaksolta, jotta voimme hyödyntää poikkeusajan oppeja myös tulevaisuudessa. KVS:n henkilöstön laaja mahdollisuus etätyöhön on toimintamallimme myös jatkossa.

5.5.2020

Suomen Hallitus on linjannut 4. toukokuuta koronarajoitusten asteittaisesta avaamisesta. Poikkeustila kuitenkin jatkuu, ja viruksen etenemistä pyritään edelleen tehokkaasti estämään.

Varautumissuunnitelmamme mukaisesti noudatamme viranomaisten ohjeistusta. Varautumisryhmämme on päättänyt seuraavaa:

• Jatkamme etätyöskentelyä 31. toukokuuta saakka. Tilanne arvioidaan uudelleen toukokuun lopussa.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopiston kurssit toteutetaan etänä lukukauden loppuun eli 31. heinäkuuta saakka. Mikäli kurssia ei ole mahdollisuus pitää etänä, se perutaan.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopiston asiakaspalvelu toimii toistaiseksi vain puhelimitse ja ilmoittautumisen avautuessa 25. toukokuuta alkaen myös chat-palveluna.
  • Kaikki tapahtumamme ja kokouksemme pidetään edelleen virtuaalisesti tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

31.3.2020

Hallituksen linjauksen mukaisesti poikkeusolot jatkuvat toukokuun puoliväliin asti koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi. Tämä vaikuttaa toimintaamme seuraavasti:

• Jatkamme etätyöskentelyä 13. toukokuuta saakka.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopiston etäopetus jatkuu 13. toukokuuta saakka.
  • Kaikki tapahtumamme ja kokouksemme pidetään edelleen virtuaalisesti.

16.3.2020

Olemme siirtyneet etätöihin aikavälillä 16. maaliskuuta – 13. huhtikuuta. Etelä-Helsingin kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty 13. huhtikuuta saakka.

Vaikutukset arkeen:

• Olemme soveltuvin osin siirtäneet kokouksia videoneuvotteluiksi tai aikatauluttaneet ne uudelleen – olethan yhteydessä, mikäli jo sovitut tapaamiset vaativat meiltä uudelleen järjestelyjä.
  • Etelä-Helsingin kansalaisopiston asiakaspalvelu siirtyy puhelinpalveluksi. Tiedusteluihin vastataan myös sähköpostitse: p. 09 622 9580, toimisto(a)etko.fi.

13.3.2020

Meille tärkeintä on työntekijöidemme, opiskelijoidemme ja asiakkaidemme turvallisuus. Haluamme tehdä parhaamme, että toimintamme jatkuu sujuvasti.

Olemme tällä hetkellä poikkeustilanteessa ja varautumissuunnitelmamme on laitettu täytäntöön. Seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin.

Perusperiaatteemme on, että toimimme hallituksen ja terveysviranomaisten koronatilanteesta antamien ohjeiden mukaisesti.

Olemme 13. maaliskuuta päättäneet seuraavaa:

• Etelä-Helsingin kansalaisopiston lähiopetus keskeytetään aikavälillä 16.–27. maaliskuuta.
  • Siirrämme kaikki tapahtumamme ja tilaisuutemme verkkoon. Tarvittaessa tapahtuma perutaan.
  • Neuvomme kaikkialta maailmasta tulevia työntekijöitämme palaamaan töihin vasta 14 päivän kuluttua.
  • Luovumme muista kuin välttämättömistä työmatkoista.

Lisätietoa:

Kvs-säätiö, toimitusjohtaja Lauri Tuomi, 050 47 69 977, lauri.tuomi(a)kvs.fi

Etelä-Helsingin kansalaisopisto, rehtori Minna Prunnila, 050 344 7830, minna.prunnila(a)etko.fi

Lisätietoa koronaviruksesta:

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta