Kulkuri-verkkokoulun oppilasmäärä ylitti 200 oppilasta

Kulkuri-verkkokoulussa opiskelee jo ennätykselliset 215 ulkomailla asuvaa suomalaista lasta ja nuorta. Kursseja on 40 ja opettajia parikymmentä: näin laajaa peruskoulun verkko-opetusta lapsille tarjoaa Suomessa vain Kulkuri.

Kulkurin verkkokurssien kysynnän kasvu kertoo siitä, että kansainvälistyneet suomalaisperheet haluavat lastensa solmivan vahvat siteet omaan äidinkieleen ja kulttuuriin.

Opiskelu Kulkurissa on vapaaehtoista, eikä se pysty tarjoamaan lähiopetusta. Lisäksi verkkokoulu kilpailee oppilaiden ajankäytöstä sekä harrastusten että asuinmaan koulun kanssa: useimmat kulkurilaiset käyvät paikallista tai kansainvälistä koulua.

Haasteellisen toimintaympäristön vuoksi Kulkuri sitouttaa oppilaat opiskeluun koukuttavalla pedagogiikallaan ja opettajien paneutuvalla, yksilöllisellä palautteella.  Verkkokoulu hyödyntää opetuksessaan pelillisyyttä, sosiaalisen median työtapoja, opettajien tekemiä videoita ja ilmiöiden tutkimista. Joustavuutta tuo oppilaan mahdollisuus valita sisältöjä ja tehtäviä omien tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan.

Turkissa asuva Lindholmin perhe haluaa tarjota neljälle lapselleen mahdollisuuden oppia Kulkurissa omaa äidinkieltä: ”Oman äidinkielen osaaminen on pohjana kaikelle muulle oppimiselle”, perheen äiti Hanna Lindholm kertoo.

Hän arvostaa verkkokoulun ammattitaitoisten opettajien antamaa henkilökohtaista ohjausta. Perheen lapsista taas on mukava saada Kulkurista uusia ulkosuomalaisia luokkakavereita.

Kulkuri palvelee myös suomalaisia kouluja. Itäsuomalaisessa Kolin yhtenäiskoulussa ei ole kotitalouden opettajaa, joten Kolilla kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta. Seitsemän oppilasta tekee tänä lukuvuonna kotitalouden käytännön työt koulun keittiössä ja opiskelee teorian Kulkurin verkkokurssilla.

Etäkoulu Kulkuri

  • on Kansanvalistusseuran ylläpitämä ulkomailla asuvien suomalaisten lasten ja nuorten koulu, jossa voi etäopiskella Suomen peruskouluaineita
  • tarjoaa mahdollisuuden suorittaa koko perusopetuksen oppimäärän
  • toimii verkossa. Tutustu verkkokouluun Näyteikkunassa ja RUOKALAssa.

Lisätiedot: