Medialukutaidolla kohti kestävää yhteiskuntaa Palestiinassa (2019-2020)

Kaikkiaan 21 opiskelijaa valmistui medialukutaitokouluttajakurssiltamme 12.9.2019 Bethlehemissä.

Kansanvalistusseura jatkaa medialukutaidon opetusta Palestiinassa vuosina 2019-2020!

Projektin tarkoituksena on tukea medialukutaidon kehitystä miehitetyllä palestiinalaisalueella. Kansalaisille järjestettävillä kursseilla opetetaan esimerkiksi sosiaalisen median käyttöä, faktantarkistusta, journalismin etiikkaa ja itsesääntelyjärjestelmän perusteita sekä turvallisuutta ja suojautumista verkossa. Tavoitteena on edistää alueen väestön oikeutta tietoon ja vahvistaa kansalaisyhteiskunnan ja demokratian toimintaedellytyksiä.

Projekti on jatkoa vuosina 2015  2016 toteutetulle Medialukutaidolla kansalaistaitoja Palestiinassa -hankkeelle. Voit lukea siitä ja sen tuloksista enemmän täältä. Tiedotteen hankkeen alkamisesta löydät täältä. Lue myös työntekijöiden ja vapaaehtoisten blogia täältä.

Koulutukset

Koulutamme projektin aikana suomalaisia ja palestiinalaisia vapaaehtoisia toimimaan medialukutaitokouluttajina. Kouluttajakoulutus järjestetään syyskuussa 2019. Kurssin jälkeen koulutuksen saaneet vapaaehtoiset toimivat opettajina kansalaisten medialukutaitokursseilla.

Medialukutaitokurssit järjestetään seuraavasti:

• Aida-pakolaisleiri marraskuu 2019
  • Jalazone-pakolaisleiri helmikuu 2020
  • Itä Jerusalem maaliskuu 2020
  • Hebron syyskuu 2020
  • Gaza lokakuu 2020

Julkaisut

Media Guide – Practice and Ethics of Journalism for Adults -opaskirjasta tuotetaan päivitetty painos, joka julkaistaan alkuvuodesta 2020 englannin ja arabian kielellä. Teoksen ensimmäinen laitos julkaistiin arabiaksi ja englanniksi huhtikuussa 2016. Julkaisu on vapaasti luettavissa ja ladattavissa.

Projektitiedot

• Hanke: Medialukutaidolla kohti kestävää yhteiskuntaa Palestiinassa
  • Toteutusaika: 1.1.2019 – 31.12.2020
  • Koordinaattori: Kansanvalistusseura – The Finnish Lifelong Learning Foundation