Skip to Content
Perhe maailmalla

Neljä päivää Suomi-kylän avautumiseen!

Julkaistu:

Tapahtuma rakennetaan suomalaisen Liveton alustalle.

– Osallistujien ei tarvitse ladata uusia ohjelmia Suomi-kylään päästäkseen kertoo tapahtuman hankepäällikkö Kaisa Pudas.

Suomi-kylän tapahtumatarjonta on maksutonta, mutta osallistuakseen on rekisteröidyttävä henkilökohtaisesti sähköpostiosoitteellaan. Rekisteröitymislinkki (siirryt Suomi-Seuran sivuille)

–  Liveton maaliskuussa valmistunutta alustaa on kehitetty ja räätälöity tapahtuman tarpeisiin hyvässä yhteistyössä. Kyseessä on pilotti meille ja Livetolle – samoin kuin kumppaneillemme, kertoo Suomi-kylän hankepäällikkö Kaisa Pudas.

Alusta toimii parhaiten Google Chromella (versio 2.4.943.510 tai uudempi), mutta myös Firefox- ja Edge-selaimilla. Mobiililaitteet eivät tue alustan kaikkia toiminnallisuuksia.

Kahdeksan teemaa, kymmeniä ohjelmahuoneita

Kylä alkaa pikkuhiljaa olla valmiina. Tapahtuma alkaa neljän päivän kuluttua.

Suomi-kylä jakaantuu kahdeksaan teemalliseen tilaan: Kansalaistori, Koulu- ja kulttuurikeskus, Tiedekeskus, Töihin Suomeen, Vertaistukikeskus, Viranomaiset, Virtuaalikylän tori, Parasta palvelua ulkosuomalaiselle.
Teemallisten tilojen alla on yhteensä 30 huonetta. Siirry-painikkeet ohjaavat kylässä kulkevan eri tiloihin. Tiloissa voi mm. tavata ulkosuomalaisyhteisöjä tai poiketa kahvilassa, taukojumppahuoneessa tai saunassa.

Suomi-Seura on kylässä näkyvästi esillä kuten tapahtuman koordinaattorille tietysti sopii:

–  Suomi-Seuralla on kylässä viisi huonetta: Tervetuloa Suomi-Seuraan, Kerhotalo, Suomi-kahvila ja Ulkosuomalaisparlamentti (Suomi-Seura ry), joissa olemme tavoitettavissa.

Ulkosuomalaisparlamentin istunto – ensimmäistä kertaa etänä! – työllistää suomiseuralaisia perjantaina ja lauantaina valiokuntasihteereinä, istunnon järjestäjinä ja toimitsijoina. Suomi-Seuran työntekijöiden tavoitteena on päästä nauttimaan myös kumppanien huoneissaan tarjoamasta ohjelmasta.

Hankepäällikkö Kaisa Pudas ei halua nostaa tapahtumaviikolta esiin erityisiä sisältötärppejä. Tapahtumasta kiinnostuneiden kannattaakin käydä tutustumassa ohjelmaan (siirryt Suomi-Seuran sivuille)

Myös Perhe maailmalla -projekti on mukana omalla ohjelmasisällöllä Suomi-kylässä. Lisätietoa tapahtumaviikon sisällöistä blogissamme.

Teksti: Kristiina Andreasson

Virtuaalinen, ympärivuorokautinen Suomi-kylä kokoaa ulkosuomalaiset ja ulkosuomalaisuudesta kiinnostuneet yhteen 7. – 13.6.2021. Hanketta koordinoi Suomi-Seura ry, toteuttajina on yksityisen ja julkisen sektorin toimijoita. Tapahtumat ovat maksuttomia, osallistumiseen vaaditaan rekisteröityminen.

Lisätietoja Suomi-Seuran sivuilla: https://suomi-seura.fi/virtuaalinen-suomi-kyla-7-13-6-2021/

Jaa artikkeli
Back to top