Toisen asteen ammatillinen aikuiskoulutus – Aikuiskasvatuksen teemanumeron julkistaminen

Toisen asteen ammatillinen aikuiskoulutus – Aikuiskasvatuksen teemanumeron julkistaminen

Aikuiskasvatuksen teemanumero ”Toisen asteen ammatillinen aikuiskoulutus”  kattaa laajan alueen ammatillista aikuiskoulutusta oppisopimuskoulutuksesta osaamistarpeiden ennakointiin ja ammatillisen opettajankoulutuksen kehittämisestä siirtymiin ammatillisista opinnoista korkeakoulutukseen.

Tutkimustietoa aikuisten ammatillisesta koulutuksesta tarvitaan, jotta ammatillista aikuiskoulutusta osataan toteuttaa, kehittää ja resursoida tulevia työelämän osaamistarpeita ennakoiden ja kansalaisyhteiskunnan perustaa vahvistaen.

Näin pääset mukaan

Teemanumeroa juhlistetaan tiistaina 28. 11 kello 10–12 Teams-yhteydellä Kvs-säätiön virtuaalisessa Sivistyskulmassa. Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan numeron kirjoittajien ja toimittajien kanssa siitä, millaisena ammatillinen aikuiskoulutus peilautuu tuoreimmasta tutkimuksesta.

Tilaisuuden järjestävät Kvs-säätiö ja Aikuiskasvatuksen tutkimusseura (ATS). Se on ilmainen mutta vaatii ennakko-ilmoittautumisen. Noudatamme tilaisuudessa turvallisen tilan periaatteita.

Ohjelma

Avaussanat: toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kvs-säätiö

Miksi toisen asteen ammatillinen aikuiskoulutus on ajankohtainen kysymys juuri nyt? teemanumeron päätoimittaja, professori Ulpukka Isopahkala-Bouret, Turun yliopisto

Tutkijoiden puheenvuorot ja keskustelua

  • Yleissivistävät opinnot aikuisten ammattisivistyksen perustana: sivistystä vai valmistumisen esteitä? yliopettaja Kaisa Räty, Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) ammatillinen opettajakorkeakoulu
  • Opettajan pedagogiset valinnat ja koulutusryhmien heterogeenisyys, opettajankoulutuksen koulutuspäällikkö Piia Kolho, Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Ammattiopinnoista korkeakoulutukseen: avoin väylä mahdollistaa joustavat siirtymät, yliopistotutkija, Nina Haltia, Turun yliopisto

Paneeli: ”Uuteen ammattiin aikuisena”. Keskustelijoina alanvaihtajia tutkiva Mirva Heikkilä, uuden ammatin aikuisena opiskellut Ella Mustamo ja ammatillisten opiskelijoiden etua ajavan Sakki ry:n varapuheenjohtaja Eliisa Juntunen. Keskustelua moderoi toimituskuntalainen Severi Hämäri.

Päätössanat, teemanumeron päätoimittaja,  tutkijayliopettaja Katja Vähäsantanen, Hämeen ammattikorkeakoulu

Tutkimustieto kuuluu kaikille

  • Aikuiskasvatus on kotimainen, tieteenalansa ainoa vertaisarvioitu tiedejulkaisu. Se on ilmaiseksi luettavissa osoitteessa https://journal.fi/aikuiskasvatus  koko historialtaan.
  • Sivistyskulma on fyysinen ja virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille sivistyksen ystäville. Sen ohjelmaa myös striimataan ja taltioidaan, jotta teemoihin voi tutustua ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Seuraa tapahtumaa somessa tunnisteilla #AmmatillinenAikuiskoulutus, #sivistyskulma, #aikuiskasvatus

Lisätiedot