Suomen laajin kansalaiskeskustelusarja saapuu Uudellemaalle

Maan laajin kansalaiskeskustelukiertue Suomen askeleet järjestetään maaliskuussa viidellä paikkakunnalla Helsingin seudulla.

Kaikille avoimia ajatuspajoja on kevään aikana 35 paikkakunnalla Suomessa sekä ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa.

Keskusteluissa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka rakennetaan siltoja eri ihmisryhmien välille sekä suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä. Menetelmänä toimii World Cafe -pöytäkeskustelu, jossa huolehditaan, että jokaisen ajatus tulee kuulluksi.

Tilaisuuksiin haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Kasvokkain kohtaamisella rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa ja kannustetaan yhteisten päämäärien löytämiseen ja toisten kuuntelemiseen.

Keskustelujen ideat julkaistaan verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikkakuntien nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jota koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura. Sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

UUDENMAAN KESKUSTELUT
ke 8.3. Mäntsälä, Mäntsälän kansalaisopisto klo 18-21
to 9.3. Espoo, Espoon työväenopisto, klo 17-20
ti 14.3. Nurmijärvi, Nurmijärven opisto, klo 18-21
la 18.3. Helsinki, Helsingin työväenopisto, klo 12.00-15.15  

Maaliskuussa lisäksi:
ti 14.3. Fuengirola, Sofiaopisto
ke 16.3. Tampere, Ahjolan opisto, klo 18-21
ke 29.3. Pukkila, Mäntsälän kansalaisopisto, klo 18-21

Ilmoittautuminen: 100askelta.fi/suomen-askeleet tai järjestäjäopiston verkkosivuilla.

www.100askelta.fi
www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta
https://www.instagram.com/100askelta

Lisätietoa: projektisuunnittelija Anne Tastula, anne.tastula@kvs.fi, 040 152 3830