Skip to Content
Tapahtumat

Nuoriso tutkimuksen kuvassa -lukupiirissä teemana hyvä elämä

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Verkossa Teams-yhteydellä
Jaa tapahtuma

Kotimaisten tiedelehtien lukupiiri pureutuu tiistaina 14. toukokuuta opiskelijoiden hyvinvointiin ja hyvään elämään. Lämpimästi tervetuloa!

Monitieteisen lukupiirin viimeisessä tapaamisessa alustavat nuorisotutkijat Miina Orell ja Susanna Ågren Nuorisotutkimus-lehdessä julkaistujen tiedeartikkelien pohjalta.

Teemoina ovat oppilaiden hyvinvointi poikkeusolojen etäopetuksessa sekä ammatillinen koulutus ja hyvä elämä. Lisäksi puhumme siitä, mitkä aiheet ovat pinnalla nuorisotutkimuksessa juuri nyt ja mitä se kertoo yhteiskunnastamme.

Keskustelua fasilitoi Nuorisotutkimus-lehden päätoimittaja Anna-Maija Niemi.

Lukupiirin tekstit ovat vapaasti saatavilla verkossa. Alustukset julkaistaan jälkikäteen Politiikasta-lehdessä podcasteina. Noudatamme lukupiirissä turvallisemman tilan periaatteita.

Näin pääset mukaan

  • Ilmoittaudu lukupiiriin verkkolomakkeella.
  • Lue etukäteen lukupiirissä käsiteltävät tekstit (alla).
  • Klikkaa verkkotapahtumaan Teams-linkillä, jonka saat tapaamista edeltävän viikon alussa. Linkki avautuu kello 17.50.

Lukupiirissä käsiteltävät tekstit

Lisälukemista kiinnostuneille:

Nuoriso tutkimuksen kuvassa

on kotimaisten tiedelehtien monitieteinen lukupiiri, joka tuo yhteen tutkijat ja yleisön keskustelemaan tutkimuksen pohjalta siitä, millaista on olla nuori. Se on tarkoitettu tutkimustiedosta kiinnostuneille ja sitä työssään tai opinnoissaan tarvitseville: nuorten parissa toimiville, tutkijoille, opiskelijoille, toimittajille, tiedejulkaisujen tekijöille – ja etenkin nuorille! Lukupiirin podcasteineen toteuttavat Aikuiskasvatus, Alue ja Ympäristö, Kulttuurintutkimus, Nuorisotutkimus, Versus-lehti ja Politiikasta-verkkolehti. Lukupiirin rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lue lisää lukupiiristä

Nuorisotutkimus

on poikkitieteellinen lehti, joka rohkaisee tieteiden väliseen vuoropuheluun ja eri teorioiden, ajatteluperinteiden, menetelmien tai tieteenalojen yhdistämisiin ja rajanylityksiin. Nuorisotutkimus on läpileikkaava teema lehdessä, joka ilmestyy sekä painettuna että heti avoimena verkkojulkaisuna. Lehteä julkaisee Nuorisotutkimusseura.

Tutustu Nuorisotutkimukseen

Lisätiedot

Terhi Kouvo Toimituspäällikkö | Managing Editor +358 400 396 437 terhi.kouvo@kvs.fi
Back to top