Vaikuttaminen
Vahvistamme ihmisten osallisuutta ja luomme uudenlaisia mahdollisuuksia sekä kasvokkain että virtuaaliseen kohtaamiseen. Näin edistämme arjen hyvinvointia ja oppimista – arkisivistystä.
Julkaisemme kahta, kaikille avointa oppimisen mediaa: Aikuiskasvatus-tiedelehteä ja englanninkielistä aikuiskoulutuksen mediaa Elm Magazinea. Lisäksi Kansanvalistusseurassa toimii Euroopan aikuiskoulutusjärjestön EAEAn viestintäyksikkö, jonka toimintaan olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.
Kumppaneitamme ovat vapaan sivistystyön toimijat, elinikäisen oppimisen tutkijat ja kehittäjät sekä ajatushautomot, säätiöt ja asiantuntijaverkostot. Työskentelemme tiiviisti median sekä innovaatioyritysten ja -kehittäjien kanssa.
Sivistyskulmassa kohdataan ja opitaan
Sivistyskulma on uudenlainen kohtaamispaikka uteliaille ihmisille. Luomme kulmassa vuoropuhelun mahdollisuuksia ja tarjoamme ajatuksia ruokkivaa ohjelmaa. Sivistyskulma on sekä fyysinen että digitaalinen. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Taustoitamme sivistysaiheisia keskusteluja muun muassa aikuisten perustaidoista, tiedon luotettavuudesta, medialukutaidosta, oppimisesta ja kestävästä kehityksestä.
Vuosina 2020-2021 järjestämme pääosin virtuaalitapahtumia.
Tarkista ajankohtainen ohjelmamme Sivistyskulman kalenterista.
Sivistyksen pelottomat -blogi avaa näkökulmasi
Kvs-säätiö julkaisee keskustelunkäynnistäjäksi Sivistyksen pelottomat -blogia. Se lataa rohkeita ajatuksia arjesta ja sivistyksestä, analyyttisesti ja asenteella.
Blogiin voivat tarjota näkemyksiään kaikki sivistyksen pelottomat puolustajat esimerkiksi koulutus-, sivistys-, järjestö- ja säätiösektorilta. Julkaisemme blogissa mielipiteitä, analyysejä ja kannanottoja omasta toiminnastamme sekä yhdessä kumppaneidemme kanssa.
Tekstiehdotukset osoitteeseen: tiedotus(a)kvs.fi.
Klassikkoteoksia myynnissä verkkokaupassa
Kvs-säätiö on vuodesta 1874 lähtien julkaissut romaaneja, nuotteja, ammatti-, käsityö- ja taidekirjallisuutta sekä tieteellistä kirjallisuutta vapaasta sivistystyöstä ja aikuiskasvatuksesta kaikkien suomalaisten käyttöön.
Esimerkiksi Kansanvalistusseuran kalenteri oli oman aikansa Wikipedia ja seuran ehdoton ykköstuote, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1881. Se oli ensimmäinen vuosittain ilmestynyt kalenterityyppinen kirja ja ensimmäisiä laajalevikkisiä tietokirjoja Suomessa.
Kalenterin tavoitteena oli yhdistää jokapäiväiseen ajanviettoon asiantuntija-artikkeleita sekä runoja ja kertomuksia.
Lukutaidon lisääntymisen myötä kalenterin levikki kasvoi, ja sen tehtävä tiedollisen sivistyksen ja käytännön elämää koskevien neuvojen antajana muodostui merkittäväksi.
Teoksiamme voi ostaa esim. Booky.fi-verkkokaupasta. Julkaisemamme nuotit löytyvät Suomen Laulajain ja Soittajain liitosta.