Skip to Content
Ajankohtaista

Tiedekustantajat palkitsi Kansanvalistusseuran pelottomasta sivistyksen puolustamisesta – Julkaisutoiminta sopii malliksi muillekin toimijoille

Julkaistu:

Sivistyssäätiö Kansanvalistusseura on saanut Suomen tiedekustantajien liiton kannustuspalkinnon. Liitto kiittää Kansanvalistusseuraa erityisesti pelottomasta sivistyksen puolustamisesta ja julkaisutoiminnan monipuolisuudesta.

Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa ja se jaetaan kolmen vuoden välein tunnustuksena ansioista kotimaisessa tiedekustantamisessa ja -julkaisemisessa. Näin nostetaan esiin hyviä käytäntöjä ja kiinnostavia tai muuten esimerkillisiä ratkaisuja ja tuotantoa malliksi alan muillekin toimijoille.

”Otamme tunnustuksen vastaan kiitollisina. Olemme iloisia, että pitkäjänteinen työmme laadukkaan ja kaikkien saataville tuotetun tiedon eteen on huomioitu. Tämän päivän tiedon tulvassa on tärkeää, että kansalaisten ja tutkijoiden saatavilla on sekä journalistisesti tuotettuja sisältöjä että vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta”, toteaa Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Tiedekustantajien kannustuspalkinto luovutettiin Tiedejulkaisemisen päivillä Helsingissä Tieteiden talolla tiistaina 8. lokakuuta.

Kansanvalistusseura sr. on sitoutumaton sivistyssäätiö ja arkisivistyksen ajatuspaja. Se julkaisee kolmea, kaikille avointa verkkomediaa: vertaisarvioitua Aikuiskasvatus-tiedelehteä, tiedettä yleistajuistavaa Ainaa ja englanninkielistä Elm Magazinea. Lisäksi se vastaa ulkosuomalaisten lasten Etäkoulu Kulkurin toiminnasta ja Euroopan aikuiskoulutusjärjestön (EAEA, European Association for the Education of Adults) viestinnästä sekä kehittää käytännönläheisiä oppimisen innovaatioita Suomessa ja maailmalla.

Suomen tiedekustantajien liitto ry valvoo jäsenten yhteisiä etuja ja oikeuksia erityisesti tekijänoikeuskysymyksissä ja muissa tiedekustantamiseen liittyvissä asioissa, lujittaa tieteellisten julkaisujen asemaa, edistää jäsenten välistä yhteistyötä ja tukea tiedeyhteisön kansainvälistä kanssakäymistä tiedekustantamisen kehittämiseksi.

Lisätiedot

  • Lauri Tuomi, toimitusjohtaja, Kansanvalistusseura sr., 050 47 69 977, lauri.tuomi(a)kvs.fi
  • Pauliina Raento, pääsihteeri, Suomen tiedekustantajien liitto ry., 040 5086552, toimisto(a)tiedekustantajat.fi
Jaa artikkeli
Back to top