Skip to Content

Elinikäinen oppiminen vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa

Säätiömme yksi tarkoitus on edistää elinikäistä oppimista. Tiesitkö, että UNESCO on nimennyt elinikäisen oppimisen kaikkien perusoikeudeksi?

Toimimme vapaan sivistystyön, elinikäisen oppimisen ja aikuiskasvatuksen asiantuntijayhteisönä.  Kehitämme elinikäisen oppimisen ratkaisuja yhdessä kumppaneidemme kanssa. Edistämme oppimista läpi elämän ja haluamme luoda eri toimijoiden välille vuoropuhelua.

Ylläpidämme Etelä-Helsingin kansalaisopiston sekä ulkosuomalaisten lasten Etäkoulu Kulkuri – Nomadskolanin toimintaa. Molemmille oppilaitoksille, kuten koko Kvs-säätiölle, on myönnetty OKKA-säätiön Kestävän kehityksen sertifikaatti. Kolminkertaisesti sertifioituina suuntaamme yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta!

Tutustu Etelä-Helsingin kansalaisopisto Etkoon Tutustu Etäkoulu Kulkuri - Nomadskolaniin

Toimimme vapaan sivistystyön, elinikäisen oppimisen ja aikuiskasvatuksen puolesta

Tutustu vaikuttamistyöhömme

Edistämme elinikäistä oppimista ja haluamme luoda eri toimijoiden välille vuoropuhelua. Työskentelemme lähellä oppijoiden arkea ja kuulemme heidän tarpeitaan. Luomme vuoropuhelun mahdollisuuksia esimerkiksi julkaisuissamme suomeksi ja englanniksi.

Hankkeissamme syntyy uusia oppimisen malleja muun muassa digitaalisuuden, elinikäisen oppimisen sekä elämän- ja perustaitojen alueilla.

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Etelä-Helsingin kansalaisopisto (Etko) on kaikille avoin kaupunkiopisto, joka tarjoaa opiskelu- ja harrastuskursseja Etelä-Helsingin sydämessä. Opisto järjestää vuosittain yli 300 kurssia, joilla on noin 4 000 osallistujaa.

Opetusta järjestetään pääasiassa Isolla Roobertinkadulla, Laivurinkadulla, Albertinkadulla ja Punavuorenkadulla kokeneiden aikuiskasvattajien voimin.

Etelä-Helsingin kansalaisopistolle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Etäkoulu Kulkuri

Etäkoulu Kulkurissa opiskelee vuosittain yli 400 perusopetusikäistä suomalaista lasta maailmalla. Perusopetusikäiset voivat opiskella Kulkurissa kaikkia peruskoulun aineita omalla äidinkielellään ja saada tarvittaessa myös päättötodistuksen.

Kulkurissa toimii myös suomenruotsalaisten lasten oma Nomadskolan, jossa lapset voivat opiskella ruotsia äidinkielenä ja suomea toisena kotimaisena kielenä. Koulun toiminnasta vastaavat Kvs-säätiö ja Raaseporin kaupunki.

Kulkurille on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti ensimmäisenä verkkokouluna Suomessa.

Etäkoulu Kulkuri - Nomadskolan

Ota yhteyttä

Etkon ja Kulkurikoulun yhteyshenkilöt auttavat sinua opintoihin ja opiskeluun liittyvissä asioissa! Voit olla Etelä-Helsingin kansalaisopiston rehtoriin Mia Talikkaan yhteydessä Etkon asioissa, Etäkoulu Kulkurin johtaja Tuija Tammelander taas neuvoo Kulkurikoulun asioissa.

Back to top