Oppiminen

Toimimme vapaan sivistystyön ja elinikäisen oppimisen asiantuntijayhteisönä. Kehitämme elinikäisen oppimisen ratkaisuja yhdessä kumppaneidemme kanssa ja viestimme vuorovaikutteisesti tietoon perustuen ja helposti lähestyttävästi.

Vastaamme Etelä-Helsingin kansalaisopiston ja ulkosuomalaisten lasten Etäkoulu Kulkurin toiminnasta.

Olemme kiinnostuneita ihmisten elämäntaidoista läpi elämän ja haluamme luoda eri toimijoiden välille vuoropuhelua. Työskentelemme lähellä oppijoiden arkea ja kuulemme heidän tarpeitaan. Luomme vuoropuhelun mahdollisuuksia esimerkiksi julkaisuissamme suomeksi ja englanniksi.

Projekteissamme syntyy uusia oppimisen malleja muun muassa digitaalisuuden, elinikäisen oppimisen ja elämäntaitojen kentillä.

Tabbed content

Etäkoulu Kulkuri

Etäkoulu Kulkurissa opiskelee vuosittain yli 400 perusopetusikäistä lasta maailmalla.

Perusopetusikäiset voivat opiskella Kulkurissa kaikkia peruskoulun aineita omalla äidinkielellään ja saada tarvittaessa myös päättötodistuksen.

Kulkurissa toimii myös suomenruotsalaisten lasten oma Nomadskolan, jossa lapset voivat opiskella ruotsia äidinkielenä ja suomea toisena kotimaisena kielenä. Koulun toiminnasta vastaavat Kvs-säätiö ja Raaseporin kaupunki.

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Etelä-Helsingin kansalaisopisto on kaikille avoin kaupunkiopisto, joka tarjoaa opiskelu- ja harrastuskursseja Etelä-Helsingin sydämessä. Opisto järjestää vuosittain yli 300 kurssia, joilla on noin 4 000 osallistujaa.

Opetusta järjestetään pääasiassa Isolla Roobertinkadulla, Laivurinkadulla, Albertinkadulla ja Punavuorenkadulla. Kurssit ovat kohtuuhintaisia ja opiston opettajat kokeneita aikuiskouluttajia.

Kvs on toiminut Etelä-Helsingin kansalaisopiston ylläpitäjänä 1.1.2020 alkaen.