SIVISTYKSEN TEEMAVUOSI 2024 – Tervetuloa avoimiin infowebinaareihin!

 SIVISTYKSEN TEEMAVUOSI 2024 – Tervetuloa avoimiin infowebinaareihin!

Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämän Sivistyksen teemavuoden 2024 valmistelu on hyvässä vauhdissa. Kutsumme kaikki mukaan avoimiin infowebinaareihin syksyllä 2023. 

Teemavuoden aikana sivistyksen päältä pyyhitään pölyt tuomalla sivistys tähän päivään ja kaikkien arkeen. Eri alojen toimijat, yhteisöt ja verkostot ympäri Suomea ovat tervetulleita osallistumaan teemavuoteen omilla tapahtumillaan. 

Mukaan kutsutaan koko yhteiskunta: koulutus, elinkeinoelämä, tiede, media, kulttuuri ja taide, liikunta ja urheilu, nuorisotyö, museot, kirjastot sekä työelämä.

Ilmoittaudu webinaareihin

Kutsumme kaikkia tulemaan kuulolle syksyn 2023 infowebinaareihin, jotka järjestetään Zoom-alustalla. Webinaareihin on ennakkoilmoittautuminen, jonka päätyttyä lähetämme sähköpostitse osallistumislinkin.

Mukaan osaksi tapahtumakalenteria? 

Eri toimijoiden, yhteisöjen ja verkostojen on mahdollista saada oma tapahtumansa osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria. Tapahtumia julkaistaan teemavuoden verkkosivustolla sivistys.fi 

Sivuille on avattu avoin haku, jossa voi hakea omaa tapahtumaansa osaksi tapahtumakalenteria.   

Teemavuoden tapahtumien toivotaan käsittelevän seuraavia teemoja: 

  • kestävä tulevaisuus 
  • monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja uussuomalaisuus 
  • kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijöinä 
  • tieteestä sivistykseksi 
  • lukutaito ja dialogi 
  • elinikäinen oppiminen ja sivistys 

Läpileikkaavina teemoina ovat digitalisaatio ja myötätunto.

Hakijana voi olla yksityinen tai julkisen sektorin toimija, yhteisö tai verkosto. Esimerkiksi työyhteisöt, kunnat, kaupungit, alueet, yritykset, eri alojen oppilaitokset, kansalaisjärjestöt, harrastusryhmät tai vaikkapa taloyhtiöt voivat olla tapahtumajärjestäjänä.  

Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämän Sivistyksen teemavuoden 2024 innoittajana on Suomen vanhimman sivistystyön ja elinikäisen oppimisen säätiön, Kansanvalistusseuran, 150-vuotisjuhlavuosi.  

Lisätietoja: 

Kansanvalistusseura sr. (Kvs-säätiö) 

toimitusjohtaja Lauri Tuomi, lauri.tuomi(a)kvs.fi, +358503769977 

viestintäpäällikkö Elina Heiskanen, elina.heiskanen(a)kvs.fi, +358407594532