EPALE-konferenssikatsomo Kvs-säätiössä – kuvitellaan yhdessä huomisen Eurooppa

EPALE-konferenssikatsomo Kvs-säätiössä – kuvitellaan yhdessä huomisen Eurooppa

Aikuiskouluttaja – tule mukaan kansainväliseen keskusteluun erilaisista oppimisyhteisöistä.

Miten koulutus voi auttaa aikamme viheliäisten ongelmien ja kriisien ratkaisemisessa? Kuinka yhteisöjen jaettu muisti muotoutuu? Mitä historian uudelleen tarkastelu voi opettaa meille nykyisyydestä ja tulevaisuudesta? 

Muun muassa näistä aiheista keskustellaan EPALE Community Conference -verkkotapahtuman katsomossa, jonka Kvs-säätiö järjestää yhdessä Opetushallituksen kanssa tiistaina 18.10.2022 Helsingissä. 

Kvs-säätiön tiloissa järjestettävän katsomon teemana on Oppimisympäristöt ja -yhteisöt. Katsomossa kuulet innostavat puheenvuorot aiheista ”Modernin koulutuksen rajat kompleksisessa ajassa” ja ”Koulutus, yhteisö ja muisti”.  

Katsomossa voit keskustella teemaan liittyvistä kysymyksistä ja tavata muita kansainvälisyydestä kiinnostuneita aikuiskoulutustoimijoita.  

Ennen konferenssin puheenvuoroja tarjolla on aamiaista ja mahdollisuus tutustua elokuussa avattuun Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppeen. 

EPALEn konferenssi on aikuiskoulutuksen ammattilaisille suunnattu eurooppalainen huippukonferenssi, jossa vaihtelevat tunnettujen aikuisoppimisen asiantuntijoiden puheenvuorot, paneelikeskustelut sekä työpajat aikuisoppimisen eri teemoista. Tänä vuonna pääteemoina ovat oppimisyhteisöt, nuoret aikuiset, taitojen vallankumous sekä kulttuuri ja luovuus. 

Konferenssi on osa Euroopan komission Erasmus+ -ohjelmaa, jonka tavoitteena on aikuisoppimisen ammattien vahvistaminen sekä aikuiskoulutuksen tarjonnan ja laadun parantaminen kansainvälisen liikkuvuuden ja ammattilaisten verkostoitumisen avulla.  Konferenssiin osallistuu tuhansia aikuiskouluttajia ympäri Eurooppaa.  Suomessa on mahdollista osallistua konferenssikatsomoihin Helsingissä, Jyväskylässä ja Vaasassa.

Ohjelma: 

9.45-10.30 

  • Aamupalaa tarjolla Kvs-säätiön aulassa.
    Mahdollisuus tutustua Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppeen. Paikalla oppaana Esko Clarke-Sario

10.30-10.40  

  • Katsomon avaus, Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi 

 10.45-12.30  EPALE-konferenssin key note -puheenvuorot:

  • 10.45 – 11.15 Limits of modern education in times of hyper-complexity, Vanessa de Oliveira Andreotti
  • 11.15 – 12.00 Education, community and memory, Laura Ferro, Aline Sierp ja Dineke Stam 

 12.10 – 12.30 Yhteistä keskustelua puheenvuoroista nousseista ajatuksista
 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://link.webropol.com/s/epalekatsomonilmoittautuminen

Ohjeet paikalle:

Tilojemme käyntiosoite on Helsingissä Albertinkatu 25, 7. krs. Jos alaovi on lukossa, soita oven vasemmalla puolella olevaa summeria (KVS, vihreä). Jos hissit eivät lähde liikkeelle, soita hissien oikealla puolella olevaa Kansanvalistusseuran (KVS) summeria.

Lisätiedot:
Sari Pohjola, Kvs-säätiö: sari.pohjola(at)kvs.fi, +358 40 5112 475 
Heini Huhtinen, Kvs-säätiö, heini.huhtinen(at)kvs.fi, +358 44 7914526

Tapahtumapaikka ei ole täysin esteetön, mutta seitsemänteen kerrokseen pääsee pyörätuolilla henkilökunnan avustamana. Jos sinulla on kysymyksiä saavutettavuudesta, otathan meihin yhteyttä.