Etäopetuksen tutkimuksen päivä

Etäopetuksen tutkimuksen päivä on 5. marraskuuta järjestettävä tutkimusta ja käytäntöä yhdistävät tapahtuma. Sen järjestävät Etäkoulu Kulkuri ja Kvs-säätiön Sivistyskulma.

Se kuuluu Tutkitun tiedon teemavuoteen, jonka tavoitteena on tehdä tutkitusta tiedosta entistä näkyvämpää ja saavutettavampaa sekä tiivistää tutkitun tiedon parissa toimivien yhteistyötä.

Etäopetuksen tutkimuksen päivä edistää tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välistä vuoropuhelua. Etä- ja verkko-opetuksen tutkijoilla on mahdollisuus kertoa tutkimustyöstään ja -tuloksistaan paitsi toisilleen, myös käytännön toimijoille: etäopettajille, etäopetuksen suunnittelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittaudu Etäopetuksen tutkimuksen päivään.

Voit tulostaa ohjelman myös tästä: Etäopetuksen_tutkimuspäivä_ohjelma (pdf).

Päivä toteutetaan hybridisti 5.11.2021 klo 9.30 – 15.30. Kvs-säätiön tiloihin (Bulevardi 21, Helsinki) voi tulla paikan päälle tai seurata ohjelmaa etänä

Eira-opetustilaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Esitysten kesto on 30 minuuttia, jonka jälkeen on varattu 15 minuuttia esitystä koskeville kysymyksille ja aiheesta keskustelulle.

9.00 ‒ 9.30 Aamukahvit Bulevardilla

9.30 ‒ 9.45 Päivän avaus. Toimitusjohtaja KTT Lauri Tuomi, Kvs-säätiö

9.45 ‒ 10.30 Miten etäopetus muutti projektioppimista? FT, professori Jari Lavonen, Helsingin yliopisto

10.30 ‒ 11.15 Miten etäopetusjaksoon siirtyminen vaikutti opetusharjoitteluunKT Juha Vänttinen, Turun normaalikoulu ja FTNoora NieminenRaseko

11.15 ‒ 12.00 Tutoropettajien tehtävät ja kokemukset pandemian aiheuttaman etäopetuksen ajalta. Kaisa Honkonen, eOppimiskeskus

12.00 ‒ 13.00 Lounastauko

13.00 ‒ 13.45 Erityisopettajaopiskelijan ammatti-identiteetin rakentuminen poikkeusoloissa. KT Johanna Mäki-Havulinna, FT Kristiina Huhtanen ja Satu Lausmaa, Turun yliopisto

13.45‒14.30 Orkestroinnin muotoja verkkoympäristössä eri koulutusasteilla. KM, tohtoriopiskelija Virpi Soini, Jyväskylän yliopisto

14.30 ‒ 14.45 Kahvitauko

14.45 ‒ 15.30 Mobiilietäopetus haasteellisissa olosuhteissa. KM, opetuskonsultti Ilona Taimela, Ilmiömuotoilu Oy

15.30 Päivän päätös. Koulunjohtaja KM Tuija Tammelander, Etäkoulu Kulkuri

Lue lisää Tutkitun tiedon teemavuodesta: www.tutkittutieto.fi

Tutkitun tiedon teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteinen hanke, joka toteutetaan laajan yhteistyöverkon kanssa.