”Sivistystyö planetaaristen kriisien ajassa” – Aikuiskasvatuksen teemanumeron julkistaminen Ekokriisi haastaa aikuiskasvatuksen tieteenä ja käytäntönä.

Aikuiskasvatuksen teemanumero ”Sivistystyö planetaaristen kriisien ajassa” julkistetaan keskiviikkona 25. elokuuta kello 10–12 Kvs-säätiön Sivistyskulmassa. Tapahtuma järjestetään pandemiatilanteen vuoksi verkossa.

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan tutkijoiden kanssa sivistystyön tulevaisuudesta. Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/s/akteemanumeronjulkistaminen

Ohjelma

• Avaussanat: koordinaattori, teemanumeron sisältötoimittaja Satu Heimo, Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelma
  • Tutkijoiden puheenvuorot ja keskustelua: professori emerita Anja Heikkinen ja tutkija Jenni Pätäri Tampereen yliopistosta, asiantuntija Marion Fields OK-Siviksestä ja apurahatutkija Johanna Kallio Tampereen yliopistosta
  • Paneeli: ”Millaisissa kohtaamisissa ja tehtävissä aikuiskasvatuksen uusi sivistystehtävä toteutuu?” Keskustelijoina tutkijat Minna Santaoja ja Erja Laakkonen. Keskustelua moderoi toimituskuntalainen Severi Hämäri.
  • Keskustelu: ”Aikuiskasvatuksen tulevaisuuden tehtävät”. Keskustelua fasilitoi päätoimittaja, professori Ulpukka Isopahkala-Bouret.
  • Päätössanat: professori, toimituskuntalainen Arto O. Salonen

Tutkitun tiedon puolesta

• Aikuiskasvatuksen teemanumero tuotettiin yhdessä Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -ohjelman kanssa. Julkistamistilaisuus juhlistaa sekä kymmenvuotista SVV-ohjelmaa että nelikymmenvuotiasta tiedelehteä. Samalla se on Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.
  • Aikuiskasvatus on  kotimainen, tieteenalansa ainoa vertaisarvioitu tiedejulkaisu. Se on ilmaiseksi luettavissa osoitteessa https://journal.fi/aikuiskasvatus  koko historialtaan.
  • Sivistyskulma on fyysinen ja virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille sivistyksen ystäville. Sen ohjelmaa myös striimataan ja taltioidaan, jotta teemoihin voi tutustua ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Seuraa somessa tunnisteita #arkisivistys, #sivistyskulma, #aikuiskasvatus40, #tttv21

Lisää aiheesta: