Tiedelehti digiksi -työpaja

Digitointi parantaa tutkimustiedon saatavuutta ja luo jatkumon julkaisun alusta nykyhetkeen. Tiedelehti digiksi -työpajassa opit, miten prosessi hoituu sujuvasti.

Kansanvalistusseura ja Suomen tiedekustantajien liitto järjestävät torstaina 15.10.2020 työpajan, jossa esitellään kokemuksia digitointihankkeista. Ilmoittaudu viimeistään 14. 10.!

Paja on suunnattu organisaatioille, joissa suunnitellaan tiedejulkaisujen digitointia. Työpajassa käydään läpi digitointihanke suunnittelusta ja rahoituksesta käytännön toteutukseen ja hankeviestintään.

Sivistyskulman tapahtuma on osallistujille ilmainen. Työpaja toteutetaan pandemiasuositusten mukaisesti turvavälein lähiopetuksena ja Teams-yhteydellä verkossa. Ilmoittautuneet saavat etäyhteyslinkin sähköpostitse.

Aika: 15.10.2020 kello 10–14.30
Paikka: Kansanvalistusseura (Bulevardi 21, Helsinki), 7. kerros, luokkahuone Eira
Etäyhteys: Microsoft Teams
Järjestäjät: Kansanvalistusseura sr. (Kvs) ja Suomen tiedekustantajien liitto
Ilmoittaudu verkossa: http://bit.ly/ilmoittaudu_tiedelehti_digiksi_pajaan

Lue tausta-artikkeliAineistojen löydettävyys verkossa kannattaa varmistettaa metatietojen avulla

Digipajan ohjelma

10.15.–10.30 Kenelle digitoida ja miksi? Tutkimustiedon saavutettavuus on sivistyksen tasa-arvoa
Toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kansanvalistusseura

10.30–10.45
Miten hyödyntää digitoituja aineistoja? Tekijän ja käyttäjän näkökulma
Toimituspäällikkö Jouko KokkonenLiikunta & Tiede

10.45–11.45
Miten digitoida? Digitointi ja tiedelehtien käyttöehdot – Tiedekustantajien uusia ohjeita
Pääsihteeri Pauliina Raento, Suomen tiedekustantajien liitto

11.45–12.15
Taukojumppa ja virvokkeita

12.15–12.45
Miten sitouttaa tekijät? Tapaus Aikuiskasvatus
Digikonsultti Esko Clarke Sario & toimituspäällikkö Terhi Kouvo, Kansanvalistusseura

12.45–13.45
Miten varmistaa aineistojen löydettävyys verkossa? Metatiedot kuntoon
Johtava tietoasiantuntija Marja KokkoTampereen yliopiston kirjasto

13.45–14.00
Miten rahoittaa digitointihanke? Tiedekustantajien apurahojen aakkoset hakijoille
Pääsihteeri Pauliina Raento, Suomen tiedekustantajien liitto

14.00–14.30 Kahvit ja keskustelua

Lisätietoja tapahtumasta antaa Terhi Kouvo: terhi.kouvo[at]kvs.fi

Seuraa tapahtuman tiedotusta Kvs-säätiön Facebookissa: http://bit.ly/tiedelehti_digiksi_työpaja

Yhteistyössä Suomen tiedekustantajien liitto.