Sivistystä!-podcast ottaa haltuun aikuiskasvatuksen tontin räväkällä, auktoriteetteja kumartelemattomalla otteella

 Sivistystä!-podcast ottaa haltuun aikuiskasvatuksen tontin räväkällä, auktoriteetteja kumartelemattomalla otteella Sivistystä! on podcast aikuiskasvatuksen vinkkelistä.

Kasvatustieteistä ammentava Sivistystä!-podcast on keskusteluohjelma, joka pureutuu ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin kriittisesti ja suuntaa huomiota valtamedian sivuuttamiin näkökulmiin. Samalla valaistaan teeman kulttuurisia ja yhteiskunnallisia raameja.

Podcastia tekee kolme yleisen aikuiskasvatustieteen opiskelijaa Helsingin yliopistosta. Työnjako on selvä:  Minttu Lindholm ja Kiia Lehtimäki  hostaavat keskusteluja, ja Jukka Huuhtanen vastaa äänituotannosta. Taustallaan heillä on Aikuiskasvatuksen Kilta (AKK).

Kolmikko lupaa haastaa yksilökeskeisen ajattelun ja valtanarratiivit. Siihen tarvitaan ärhäkkää dialogia, kiinnostavia ja ajankohtaisia keskustelijoita akateemisen sivistyskuplan ulkopuolelta ja tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Podcast avaa tiedelehdelle uuden kanavan

Podcastin idea virisi Kvs-säätiössä (Kansanvalistusseura sr.). Se kustantaa tieteenalansa ainoaa kotimaista vertaisarvioitua tiedelehteä, Aikuiskasvatusta. Tieteenalan perinteeseen kuuluu suunnata katse myös marginaaliin ja koulutuspoliittisen keskustelun katvealueisiin.

”Opiskelijat ovat Aikuiskasvatukselle tärkeä kohderyhmä, sillä heillä on aitoa kiinnostusta alan uusinta tietoa kohtaan. Podcast-yhteistyö tarjoaa uuden kanavan  opiskelijoiden ja alan tutkijoiden väliseen vuorovaikutukseen”, päätoimittaja Ulpukka Isopahkala-Bouret sanoo.

Sivistystä!-podcastin avausjaksossa puhutaan rasismista kahden julkisuudessa sivuutetun ryhmän, romanien ja mixed race -identifioituvien suomalaisten, kanssa. Studiovieraina ovat  Romaninuorten neuvoston puheenjohtaja Leif Hagert ja kasvatustieteilijä Alice Jäske.

Sivistystä!

  • on Aikuiskasvatuksen Killan podcast ja kuunneltavissa täällä
  • julkaisee uuden jakson kerran kuukaudessa, tuorein jakso on täällä 
  • äänitetään Jakson studiolla
  • on somessa: #sivistystäpodcast #arkisivistys #aikuiskasvatus #sivistys #tiede.

Aikuiskasvatus-tiedelehti

  • on tieteenalansa ainoa kotimainen vertaisarvioitu tiedejulkaisu
  • on luettavissa vapaasti verkossa tuoreeltaan ja koko historialtaan täällä
  • on Helsingin yliopiston aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden palkitsema Vuoden 2019 Aikuiskouluttaja.

Lisätiedot

  • toimituspäällikkö Terhi Kouvo, terhi.kouvo@kvs.fi