Skip to Content
Ajankohtaista

”Kieli on avain työhön ja Suomeen” – maahanmuuttajat jakavat kokemuksiaan suomalaisesta koulutuksesta

Julkaistu:

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden viime vuosina nopeasti kasvanut määrä haastaa myös suomalaisen koulutusjärjestelmän. Maahanmuuttajien nopea integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan on kaikkien etu. 

Vapaan sivistystyön oppilaitokset (esimerkiksi kansalais- ja kansanopistot) vastaavat suurelta osalta maahanmuuttajien kielikoulutuksesta. Näiden oppilaitosten etu maahanmuuttajien koulutuksessa on nopea reagointi ja matala kynnys: ne pystyvät muokkamaan opetussunnitelmiaan vastaamaan yhteiskunnan tarpeita lyhyellä varoitusajalla.

Minkälaisia kokemuksia maahanmuuttajilla itsellään on suomalaisesta koulutusjärjestelmästä? Mikä toimii, mitä pitäisi kehittää? Mitä terveisiä he lähettäisivät päättäjille? Entä miten maahanmuuttajien koulutusta kehittäisivät vapaan sivistystyön opettajat?

Kansanvalistusseura ja Vapaa Sivistystyö ry kutsuvat päättäjiä keskustelemaan maahanmuuttajien opinpolkujen sujuvoittamisesta. Tilaisuus järjestetään Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) perjantaina 24.3. kello 9–11.

Kokemusasiantuntijoiden paneelissa kuullaan eritaustaisia maahanmuuttajia, joita kaikkia yhdistää osallistuminen vapaan sivistystyön opintoihin ja kokemus onnistuneesta kotoutumisesta. Tilaisuudessa esitellään myös opetus- ja kulttuuriministeriön vastikään julkistetut ehdotukset vapaan sivistystyön osalta onnistuneen kotoutumisen tukemiseksi.

Tilaisuus on osa Euroopan aikuiskoulutusjärjestön EAEA:n koordinoimaa ImplOED-hanketta, joka edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja saamista aikuiskoulutuksen piiriin. Hanke on Euroopan komission rahoittama.

Kansalaisinfo: ”Kieli on avain työhön ja Suomeen” – mitä muuta tarvitaan onnistuneeseen opinpolkuun kohti kotoutumista?

Aika:
perjantai 24.3. klo 9–11
Paikka: Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Ilmoittaudu 23.3. mennessä.

Lisätiedot:
EAEA-tiedottaja Helka Repo, 040 511 2475, helka.repo@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top