Skip to Content
Ajankohtaista

Aina-media luotiin puolustamaan sivistystä

Julkaistu:

Aina-verkkomedia puolustaa sivistystä yhteiskunnan tärkeimpänä arvona.

Media luotiin aikana, jolloin yhteiskunta elää murrosta: keskustelukulttuuri ruokkii vastakkainasettelua, tosiasioilla perusteleminen harvinaistuu ja ihmisiä yhdistävät luottamusverkostot murtuvat.

Ainassa julkaistaan syväluotaavia, temaattisia juttupaketteja eli kuplia, joilla luodaan dialogia ja tuodaan näkökulmia yhteen. Mediaa kustantaa Suomen vanhin sivistysjärjestö Kansanvalistusseura (KVS).

Ainan lupaus kuuluu: kuplissa on tilaa kaikille.

Teemoja yhdistää ratkaisukeskeisyys. Se tarkoittaa epäkohdan tunnistamista ja ratkaisun hakemista journalismin keinoin.

Kuplat on teknisesti rakennettu siten, että sisältöjä voi lukea haluamassaan järjestyksessä. Joustavalla tekotavalla mukaillaan liikkuvaa arkea. Kiireen ei tulisi olla este sivistymiselle. Aina on aikaa lukea.

Kolme ensimmäistä kuplaa julkaistu

  1. Sivistyksen asialla
    kysyy, onko sivistys uhattuna. Kysymykseen vastaavat muun muassa räppäri Paleface, viestintätoimisto Ellun Kanojen Taru Tujunen sekä sosiologian professori Leena Koski. Tarinakouluttaja Jarkko Meretniemi kirjoittaa sivistykselle mainoselokuvan.

  2. Kielitaidon aivokuva
    murtaa monikielisyyden myyttejä. Asiantuntijoina ovat kielentutkimuksen dosentti Raymond Bertram, Etäkoulu Kulkurin johtaja Tuija Tammelander sekä monikielisyyttä tutkinut Sirkku Latomaa.

  3. Kansallisuus ja uudet aatteet
    erottelee nationalismia populismista. Kansallistunnetta avaavat tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon voittanut Heikki Aittokoski sekä valtio-opin dosentti Emilia Palonen. Filosofian tohtori, dosentti Miika Tervonen kertoo, miksi suomalaiset eivät ole yhtenäinen kansa.

Lokakuussa ilmestyvä kupla käsittelee keskustelutaitoja ja dialogia.

Aina on ajaton ja ajassa kiinni. Se sitoutuu Journalistin ohjeisiin sekä sananvapauden ja riippumattoman journalismin periaatteisiin.

Seuraa Ainaa Facebookissa ja Twitterissä.
@AinaVerkkomedia

Lisätietoja:
toimituspäällikkö Annu Griñan, 040 7594 532, annu.grinan@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top