Skip to Content

Haagan puistofilosofia perustuu vahvoihin kumppanuuksiin.

Ajankohtaista

Ajatuksia alppiruusujen alla – puistofilosofian kumppanit

Julkaistu:

Haagan puistofilosofia perustuu vahvoihin kumppanuuksiin.

Haagan puistofilosofia syntyy samaan suuntaan katsovien kumppanien voimin. Yhdistämällä paikallisia ja valtakunnallisia toimijoita vahvistamme verkostoa, jossa on tilaa moniääniselle, rakentavalle dialogille.

Haagan puistofilosofia palauttaa filosofian arkeen ja vahvistaa ajatusta kaupungista kaikille avoimena, tasa-arvoisena ja virikkeellisenä tilana. Kaikille avoimessa, maksuttomassa puistotapahtumassa korostuvat kiinnostavat keskustelut ja kohtaamiset.

Järjestäjät

Staran ammattilaiset huolehtivat puiston siisteydestä.

Kaupunkitapahtuman järjestävät Kvs-säätiö, Kriittinen korkeakoulu ja Helsingin Sanomat.

Kriittisen korkeakoulun filosofian verkostot luovat vankan sisällöllisen pohjan. HS:n striimaama ohjelma laajentaa paikallisen tapahtuman globaaliksi.

Yhteistyö Ikaalisten Puistofilosofia-viikon kanssa on avaus siihen, että puistofilosofia saa paikkansa ihmisten arjessa ympäri maata.

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara pitää huolen siitä, että puistofilosofian osallistujilla on käytössään siisti, viihtyisä ja turvallinen puisto.

Puiston filosofiaohjelma

Ohjelman suunnittelusta vastaa järjestäjistä koottu työryhmä. Pääkeskustelujen lisäksi mukana on kumppanien tuottamia sisältöjä.

Lapset filosofoivat omassa työpajassaan.

Filosofisen praktiikan verkosto – Five ry järjestää pienryhmäkeskustelut ja varaa filosofi vartiksi -kävelyt. Verkosto kehittää filosofian praktiikan toimintaa, osallistuvuutta, tutkimusta ja kirjallisuuden levittämistä.

Filo ry – Filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille järjestää omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Vapaaehtoiset opastavat osallistujia, vastaavat järjestyksestä ja siisteydestä ja auttavat niin tapahtuman rakentamisessa kuin purkamisessa. Haagalaiset Liisa Akimof ja Arja Holma lainaavat tapahtumalle jakkaroita, ja äänentoistosta vastaa Riku Rintala.

Tukijat

Puistotapahtumalle myönnetty Helsingin kaupungin taide- ja kulttuuriavustus mahdollistaa aiempaa laajemman, aamusta iltaan ulottuvan ohjelmakattauksen.

Petri Poikolainen näyttelee pääosaa Teemu Nikin elokuvassa.

Siihen kuuluu muun muassa Teemu Nikin ohjaama elokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia  jälkikeskusteluineen.

Erätauko-säätiö on mukana rahoittamassa Haagan puistofilosofiaa. Se edistää rakentavaa keskustelua kehittämällään Erätauko-menetelmällään, jolla voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tasavertaiseen keskusteluun.

Menetelmää on käyttänyt jo yli 350 organisaatiota ja toimijaa, ja mukana on ollut jo 65 000 osallistujaa.

Opintokeskus Sivis on mukana tukemassa tapahtuman toteuttamista.

Oheisohjelma

Osittain maksullinen oheisohjelma täydentää tapahtumaa, jossa on tekemistä kaikenikäisille aamusta iltaan.

Kirjastojen filosofiapöydät kiinnostavat haagalaisia.

Hotel Haaga Central Park tarjoaa joogastudionsa Etelä-Helsingin kansalaisopiston asahiharjoitukselle, ja harjoituksen päälle on saatavilla ravitseva aamiainen 18 euron yhteishintaan.

Suomalainen barokkiorkesteri tarjoaa tilansa elokuvaesitykselle Huopalahden asemalla. Tapaskahvila Casa Haga järjestää musiikilliset etkot Nuottikriisi-bändin säestyksellä.

Etelä-Haagan ja Pohjois-Haagan kirjastot ovat koonnet tapahtuman tiimoilta filosofisen kirjallisuuden pöydät, joiden suosio yllätti kirjaston työntekijät.

Ruoka ja juoma

Paikalliset muonittajat pitävät ruoka- ja juomatarjoomuksillaan huolen siitä, että filosofiasta voi keskustella virkeänä.

Puistofilosofian kävijää hemmotellaan herkuilla.

Cafe Gloria tarjoaa kasviskeittoa ja piiraita. FC Pohun tyttöjoukkueen Pohubiili myy korvapuusteja.

Kahvimaijan laatikkopyörässä on tarjolla vegaanillekin sopivia täytettyjä leipiä ja lettuja. Partiolaislippukunta Suosirrit myy mokkapaloja ja pikkuherkkuja.

Fillarifiilarin laatikkopyörät näkyvät siellä, missä muonittajatkin.

K-Supermarket Pohjois-Haaga avustaa muonittajia muun muassa leivontatarvikkeilla ja mehuilla.

Jaa artikkeli
Back to top